01.11.2019 | 19:12
Борисов пусна братя Галеви да избягат, а твърди че били фактор в изборите
Кандидат-кметът Мая Манолова се разгневи от твърденията на премиера, че щяла да купува ромски гласове и настоя той да се извини на жителите на Волуяк

Независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова отново нападна премиера Бойко Борисов. В право на отговор пред предаването „Лице в лице“ на bTV тя заяви: „Тази сутрин във вашата телевизия беше един арогантен човек, който избълва редица клевети и грозни внушения. Срам ме е заради него, срам ме е, че това е човекът, който ни представлява  пред света“.

„Човекът, който пусна братя Галеви да избягат от правосъдието, докато беше премиер, твърди, че те са били фактор в изборите за София. Никога не съм била техен адвокат, никога не са работили за мен, но за него – да, за ГЕРБ – да. Те са работили за техните кампании. Нескопосаният колаж, който ГЕРБ разпространява в инернет пространството, е пълен фалшификат. Тези хора са издирвани с червена бюлетина (б.р. – от Интерпол) и ако Борисов е във връзка с тях, незабавно да информира Интерпол“, каза още Манолова.

Тя настоя също така Борисов да се извини на гражданите на Волуяк, за които е казал, че са „роми, дошли да се сговарят с нея“.

По думите на Борисов снощи Манолова е била в софийското село Волуяк, за да се пазари с роми – да прави „уйдурма”. Той получавал информация от възмутен човек от екипа на бившия омбудсман. Затова по-рано днес Манолова  обяви, че ще съди Борисов за твърденията му, че се е срещала с ромски босове, за да купува гласове за балотажа в столицата.

„Във Волуяк няма ромска махала, няма роми. Уйдурмите на първия тур ги правихте вие и това се вижда от протоколите в ромските секции, в които г-жа Фандъкова е пълен хегемон. Там има пълно припокриване на гласовете за съветници на ДПС и гласовете за кмет на Йорданка Фандъкова. Очевидно страхът да загубиш София е изключително лош съветник и затова в нарушение на закона, премиерът лично влезе в предизборната кампания за София, за да се види кой е кметът, кой е истинският кмет, кой управлява София”, каза Манолова.

На въпрос за срещата във Волуяк тя каза, че това е била среща с жителите на селото, която се е състояла пред гарата. От предизборния щаб на Манолова качиха и видеозапис от срещата ѝ с избиратели от Волуяк на страницата ѝ във „Фейсбук”.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране