04.10.2020 | 15:13
Борисов се оплака, че бил смазван за вицове срещу БКП и Бай Тошо
Премиерът продължи с практиката си да обикаля страната и през почивните дни, да раздава житейски съвети и да обяснява колко много пари е отпуснал на една или друга гилдия

Бойко Борисов се оплака, че бил смазван от родителите на сегашните демократи във времето, в което не можело да се каже виц срещу Бой Тошо или партията. Той направи това при поредна неделна обиколка, този път в и край Габрово, придружаван от вицепремиера Томислав Дончев. „Сегашните демократи, техните родители ни смазваха. Виц не можеше да се каже срещу бай Тошо или партията. За виц арестуваха. Гледа ли дебата в Щатите колко политически беше, с какви епитети са замерваха. Даже след този дебат се успокоих, че и в България е нормално така да се обиждат хората“, обърна се министър-председателят към Томислав Дончев. Той пропусна обаче да каже, че е бил дълги години част от същата тази партия преди 1989 г. и изобщо не обясни с какво точно е бил смазван.

Премиерът Бойко Борисов продължи с практиката си да обикаля страната и през почивните дни, да раздава житейски съвети и да обяснява колко много пари е отпуснал на една или друга гилдия. Този път цел стана църква в Габрово и язовир край същия град.

„Има много села, в които не се разходва разумно водата и трябва хората да свикнат, че вече не вали като едно време“, обяви Борисов. Премиерът направи това умозаключение докато проверяваше стената на язовира, който захранва Габрово и региона и докато Дончев му обясняваше, че той е пълен и проблеми с водата няма. Борисов каза обаче, че с язовира трябва да се свържат габровските села и Севлиево и поиска доклад до сряда. Стана ясно, че до момента са били отпуснати 10 млн. лв., с които частично е осигурена вода за Севлиево, но и тя не е достатъчна. Затова били готови нови три проекта за града и по-малки населени места, които окончателно ще решат кризата. Затова ще са нужни към 14-15 млн.лв.

След това Борисов започна със стотиците милиони левове. Съобщи, че се с чул с председателя на Синдиката на българските учители Янка Такиева, която му благодарила за увеличението на заплатите на учителите. За тях щяло да има 360 млн. лева в новия бюджет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране