11.06.2016 | 20:24
Борисов се перчи, че 25% биха гласували за ГЕРБ
Айде - предсрочни избори, добре, да ги направим...

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов моментът бил идеален за партията му за предсрочни избори. “Всички социологически прогнози сочат голямо предимство за ГЕРБ”, обясни Борисов в гр. Раковски, където бе на церемония за откриването на 4 нови улици.

По-изгодно време за мен за избори няма, а те точно това провокират. Айде – предсрочни избори, добре, да ги направим. Как ще се представят и какво ще стане. И БСП, и ДПС, и ДСБ, опозицията. Само БСП, ДПС и ДСБ заедно, и Атака. Това би било стабилно управление, иначе, сега идвам от Славовица, може да видите как ме посрещнаха земеделците. Ние с РБ плюс ПФ, който ни подкрепя, е другото стабилно правителство, коментира премиерът, цитиран от БНР.

“Аз нямам социологическа агенция, виждате, вие ги давате по вашите телевизии. Отговорно ли е това?”, каза още Борисов.

Според изследване на “Галъп интернешънъл“, което обхваща последната една година, близо 25% заявяват, че биха гласували за ГЕРБ, ако изборите се провеждаха сега, а над 12% – за БСП. Над 5% обявяват, че ще гласуват за ДПС, близо 5% – за партиите на Реформаторския блок, а над 4% – за партиите на Патриотичния фронт. 3% са готови да гласуват за АБВ, а други 3% декларират, че биха гласували за формация на Слави Трифонов. Близо 3% е потенциалният електорат на „Атака“, а 37% заявяват, че не биха гласували.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране