13.03.2016 | 21:53
Борисов се поклони на ДПС, бил “изконно” против задължителното гласуване
Не мога за всяко нещо да излизам и да се карам пред парламента, каза той в Хасково

Премиерът Бойко Борисов е “изконно против” задължителното гласуване и няма нищо против къмпингуването. Това се разбра от думите му пред журналисти в Хасково. По този начин той направи пореден реверанс към ДПС, които са притеснени от въвеждането на задължителния вот, тъй като тежеста им в българската политика ще намалее драстично.

“Не случайно казах за задължителното гласуване, че съм изконно против, но нашата парламентарна група подкрепя патриотите, така както те, когато поискаме ние, са длъжни да ни подкрепят. Сигурно не с всичко са съгласни”, коментира Борисов приемането на първо четене на поправки в Изборния кодекс.

“По същия начин е и за къмпингуването. На мен не ми пречи къмпингуването. Цветанов ми е свидетел, че му казах: “Направете само да си чистят, след като къмпингуват. Това да бъде задължително. Седнете, срещнете си и го направете”, разказва Борисов във връзка с промените в Закона за черноморското крайбрежие.

От думите му се разбира, че за промяната са настоявали “Зеленогорски и другите”, както и част от “кметовете, които са по морето”. “Не мога за всяко нещо да излизам и да се карам пред парламента. Затова имаме партньори –, Реформаторки блок, АБВ, патриоти. Това мога да им кажа”, заяви още Борисов. Засега той не е коментирал предложението на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за отпадането на чипа в личните карти – предложение, гласувано във вътрешната комисия. Вчера от инициативния комитет “Гласувай без граници” призоваха Борисов да вземе отношение, защото иначе се бламира електронното гласуване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране