19.11.2020 | 10:22
Борисов ще харчи до изборите и ще заложи бюджетна бомба на следващото управление
Христо Иванов посочи, че все още няма никаква ясна подготовка за коледните празници - хората не зная ще пътуват ли, ще могат ли да се връщат от чужбина

„В България системно се харчи безконтролно. Борисов ще харчи до изборите, ще заложи бюджетна бомба на следващото управление. Няма никакъв спор, че в тази криза трябва да се подпомагат сектори, но това трябва да стане умно, прозрачно, със стратегия.“ Това каза съпредседателят на „Демократична България“ и лидер на „Да, България“ Христо Иванов за бюджета за 2021 г., който в момента се гледа в парламентарните комисии.

„Бойко Борисов се качва на джипката и започва да раздава пари. Това е хаос, а хаосът е навсякъде – той извира от управлението, владее системите, включително и здравната, както и обществото.“ Така Иванов коментира управлението на кризата в страната. В студиото на bTV той обясни, че управляващите фатално са пропуснали времето за подготовка на системите.

По думите му, липсва системен подход към най-важния въпрос за ограничаване на разпространението на вируса, тъй като се генерира фон на абсолютно изключващите се послания, а дори самите хора не са наясно какви са мерките. Като пример лидерът на „Да, България“ даде решението първо всяка болница да има отделение за лечение на коронавирус, а след това се решава болниците да отделят. Междувременно двама пациенти починаха на стълбите в отделението по токсикология, превърнато в ковид, в Пловдив. „Това е хаосът, в който и нашите медици работят“, отсече Христо Иванов.

Той посочи, че все още няма никаква ясна подготовка за коледните празници – хората не зная ще пътуват ли, ще могат ли да се връщат от чужбина. Другата страна на медала е решението на Белгия от миналата седмица да състави щаб, който да подготви ваксинацията на населението, което си е почти военна операция. У нас такава подготовка няма.

Според политика, премиерът Борисов до голяма степен е лично отговорен за този хаос. „Това е огромен провал на Борисов“, категоричен е Иванов. Той предупреди, че именно заради това ще си платим всичко.

„Ще платим и 100-те жълтици, и 100-те тояги, и торбата сол. В другите страни има междинни стратегии. Изискват ясни данни, управляване на отделни единици, групи. Това се прави. Борисов се качва на джипката и започва да ръси дивотии“, изтъкна съпредседателят на „Демократична България“.

Той критикува управлението за това, че липсва системен подход както при мерките, така и в подпомагането на бизнеса и населението. „Имаше комисия в парламента за контрола на помощите – да се чули нещо от тази комисия, с председател Йордан Цонев“, попита Христо Иванов.

11 коментара

  1. И все пак каза:

    не е ли вярно това, че раздава пари от джипката, все едно че са негови??

  2. Краси каза:

    Както в онзи виц: Ицо, Ицо, да ти ******* Ицооо!

  3. Ломски каза:

    Отдавна ми омръзна от празните обвинения на Христо Иванов и шайката му, които не стават за нищо.

  4. Виктор каза:

    Ама тоя вярно стана медийна звезда. Само дудне по медиите

  5. Галя каза:

    А Иванов какво смята да направи? Само тръби по медиите, ама една реална стъпка не е предприел

  6. Анди каза:

    Христо Иванов е кукла на конци на олигарха Иво Прокопиев.

  7. Гого каза:

    Аууу, ама Ицо много прозорлив бе. Браво Ицо, откри топлата вода!

  8. Асен каза:

    Така му е наредено на Иванов да говори – от неговия кукловод Прокопиев!

  9. Сашо каза:

    Иванов не само, че ще е част от следващото управление, но ще е и коалиационен партньор на ГЕРБ, на мястото на платените идиоти.

  10. Ева каза:

    Този човек нормален ли е??? За какви празници говори Христо Иванов??? Да отиде да пита медиците на първа линия или хората, загубили близки покрай тоя коварен вирус дали им е до празници точно сега….

  11. Любен каза:

    Ама ти да не си помисли, че има възможност да си част от следващото управление, Иванов?! Не се надявай!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране