15.09.2020 | 10:11
Борисов ще си тръгне, когато ДПС реши
Съдбата му ще бъде като на Орешарски беше махнат като жълт вестник, отдавна прочетен, каза Христо Иванов

Борисов съвсем скоро ще бъде сменен, той ще бъде махнат от ДПС, когато те решат да му дръпнат черджето под краката, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по бТВ. Той припомни, че и по време на недоволството срещу кабинета на Пламен Орешарски се коментираше, че протестът го бетонира. „Накрая Орешарски беше махнат като жълт вестник, отдавна прочетен. Борисов си избра тази съдба. По същия начин той ще бъде окончателно махнат от ДПС, когато те решат да му дръпнат черджето под краката. Той не чу това, което му казваха хората на улицата, коментира Иванов.

Той подчерта, че кворумът в парламента се крепи на ДПС. Знаем огромната роля на Движението, на „Сарая“, на Делян Пеевски в реалната власт в България, която е корупционната коалиция, често необявена“, добави той.

Иванов заяви, че корупционният модел на управление на страната е свързан с ДПС. „Това е модел на завладяване на българската държавност – институция по институция. Големият политически въпрос е пред нас сега – дали можем да приложим програма за изчистването, отново институция по институция, от тези форми на корупционно завладяване. Демократична България знае как, имаме програма за това, категоричен бе Иванов.

Има поредица от изследвания, които показват, че в България годишно се крадат около 10 млрд. лв. Корупцията у нас обаче си има име, има и адрес – „Сарая“, заяви още Христо Иванов.

Съпредседателят на „Демократична България“ заяви, че след акцията в парк „Росенец“, не се е връщал отново там. Той добави, явно трябва да започне да го посещава редовно, за да се научат институциите „да си вършат работата“. „Случиха се чудеса, хората могат да стигат до там – кметът откри, че има път, за който преди това лъжеше, че го няма. Откриха, че строежът е незаконен, сградата не е пусната в експлоатация, че има незаконно строителство за премахване и т.н. Ние продължаваме с натиска, защото това не е единствената далавера в страната, но е знакова за този модел на срастване между „Сарая“ и българските институции“, подчерта съпредседателят на Демократична България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране