29.05.2016 | 21:28
Борисов си повярва: Бог ми е отредил да управлявам България
Бог дава на хората различни неща. На едни - повече, на други - по-малко..., каза той в пернишкото село Друган

„Бог дава на хората различни неща. На едни – повече, на други – по-малко. На нас ни отреди да управляваме България в името на благоденствието на българския народ”. Това каза Бойко Борисов, който посети новопостроената църква в радомирското село Друган. Той присъства и на традиционния събор на селото.

Храмът “Св. Възнесение Господне”, който беше осветен вчера, е издигнат върху незавършен строеж, започнат през 20-те години на XX век. Изграждането на църквата е дългогодишна мечта за жителите на селото. Строителството е продължено през 2005 година върху положените основи, като жителите на Друган се включват с даряване на пари или материали.

“Строителството на черквата се възобновява през 2005 година, като от темелите е изваден един голям камък, положен сега до новата черква. Върху него някога стояла тепсия, в която се събирали даренията”, разказва Ненчо Мирков, който е основен двигател за издигането на новата черква. Храмът се изографисва от секретаря на кметството Веска Чакърова. Всяка от изписаните икони в олтара и на иконостаса си има дарител. Според фейсбук профила на премиера за довършването на храма е помогнал и ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране