14.05.2019 | 19:07
Борисов смени Порожанов и отиде да играе на футболен финал
Премиерът спечели за 4-и път титлата за ветерани с "Витоша", Кирил Домусчиев бе зрител на трибуните

Сутринта премиерът Бойко Борисов прие оставката на земеделския министър Румен Порожанов, а след това прати за внасяне в деловодството на Народното събрание предложение негов заместник да е Десислава Танева. След това се срещна със здравния министър Кирил Ананиев, педиатри и неонатолози и обеща близо 3 млн. лева за увеличение на заплатите на лекарите в детската специализирана педиатрична болница в София и за закупуване на нова техника. После присъства на представянето на закупеното ново оборудване и модерна техника за високорискови операции на МВР.

Това обаче бе до 16 ч., защото тогава започна финалният мач от държавното първенство по футбол за ветерани. В него Борисов бе титуляр и капитан на любимия си „Витоша“ (Бистрица) срещу ветераните на „Лудогорец“. На двубоя, който се игра на стадиона в Бистрица присъства и цялото спортно-техническо ръководство на шампиона „Лудогорец“, воглаве с изпълнителния директор Ангел Петричев. На трибуните се появи и собственикът на разградския клуб и член на Изпълкома на БФС Кирил Домусчиев, който дойде в средата на първото полувреме, придружаван от охраната си.

Борисов този път дори отказа да изпълни дузпа, отсъдена за „Витоша“ в 20-ата мин. Той отстъпи удара от 11 метра на бившия национал Георги Пеев, който реализира. След това Росен Василев удвои на 2:0 в 40-ата мин., при който резултат завърши първото полувреме.

През втората част двата отбора си вкараха по един гол за крайното 3:1. Така „Витоша“ спечели четвъртата си поредна държавна титла при ветераните. Четвърта е и титлата за Бойко Борисов, който игра неизменно във всички финали на отбора си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране