03.04.2020 | 15:24
Борисов сравни президента със злобна свекърва
Премиерът съобщи тъжната новина, че бащата на Румен Радев е починал

Премиерът Бойко Борисов остро разкритикува изявлението на президента Румен Радев, който поиска управляващите да преосмислят ползите от социалната изолация преди да бъде въведено удължаване на извънредното положение.

„Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от цял свят, да му наложи вето. Аз ще извадя ГЕРБ от залата, да оставим народа без извънредно положение, да го уморим. Буквално това е предложил днеска той. Да наложи вето, вече с тези… като някоя дърта свекърва, ама от тия злобните, само ходи и върви след нас. Ние обикаляме да възстановим производство, да дадем бизнес… и някой излезе, каже 5 приказки, дали му листчето“, отвърна Борисов задочно на критиките на президента.

„Първите мерките са до 13 април. Депутат след депутат дават положителен резултат за коронавирус. Те са били в една стая всички. Ако утре не можем да съберем парламент? Затова сме го предложили. На третия ден, в който кажем: „Надолу сме“, махаме всички заповеди. Единственото признато в света е физическата изолация“, категоричен бе министър-председателят, добавяйки, че и него го боли заради случващото се.

Борисов сравни действията си с действията на „един родител, който си обича децата и когато трябва да ги заведе на ваксина и зъболекар, детето плаче, дърпа се, страда, но родителят знае, че това е, за да е здраво“.  „И колкото и да му е криво, завежда детето“, посочи той пред журналисти след посещение на завод в Смолян, в който се произвеждат предпазни очила с висока степен на защита за медицинските лица, които работят на първа линия по време на епидемията.

Премиерът определи критиките на президента като нелепици, но в тежък ден за Румен Радев нямало да му отговаря. От думите на Борисов стана ясно, че бащата на президента е починал.

„Сутринта му се обадих да му изкажа съболезнования. Учудвам се в ден, в който баща ти е умрял, да говориш нелепици. Можем много да му отговаряме, но в такъв тежък за него ден не бих си го позволил“, каза той.

2 коментара

  1. Анонимен каза:

    Нека Борисов направи план колкото се може по бързо как и по какъв начин предприятията да започнат скоро работа, корона вируса никъде няма да отиде поне до края на тази година не може целия свят да спре. А това става с говорене с работодателите и планиране, защото ако продължи сегашната си политика,глада и банкрутите на бизнесите идват след 2-3 месеца.Президента казва на Борисов правилните неща, никога до сега не му е казал нещо което не вярно,но Борисов все за собстената си чест се хваща, това не е персонална атака серещу Борисов а за коригиране на неправилно поет курс. Има нещо наричано погледни голямата картина,а не само чинията пред носа си…, от гледане да е пълна чинията сега и в момента, скоро пълната чиния на Борисов ще се изпразни и две бъдещи поколения Българи ще изплащат дълговете направени от Борисов заради коронавируса.Радев е военен,лидер и главнокомандващ,на война има винаги жертви, колкото по малко умрели толкова по добре, но след като свърши артилерийскта подготовка трябва да имаш план, хора и оръжия да посрещнеш атаката,а такъв план няма.Само с биене по гърдите и аз , аз, аз нищо няма да стане.

  2. Илиева каза:

    Аз,Аз,АЗ,Аз,… ама стига вече…Вратите в Индия, за слоновете , те са за тези с ГОЛЯМО ЕГО…Ами да отиват там… А и не смятате ли, че и майка си обиждате с думите за свекървите…..
    Трябва да се има мярка в приказването…..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране