31.07.2019 | 13:02
Борисов стана тема №1 в Македония
Премиерът заминава в Скопие за среща със Зоран Заев
Бойко Борисов и Зоран Заев. Снимка: Архив

Българският премиер Бойко Борисов ще бъде утре на посещение в Скопие, където заедно с премиера Зоран Заев ще отбележат втората годишнина от подписването на Договора за добросъседство, приятелство и сътрудничество, съобщава вестник „Нова Македония“. Борисов и Заев ще имат среща, на която ще разгледат напредъка в сътрудничеството в двустранен и многостранен план, след което двамата премиери ще участват в церемония по полагане на цветя на гроба на Гоце Делчев в църквата „Св. Спас“ в Скопие, предаде БТА.

Предвидено е Борисов в Скопие да се срещне и с президента Стево Пендаровски. След това Борисов ще замине за Дойран, където със Заев ще открият паметник на полковник Константин Каварналиев, пише в. „Слободен печат“.

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви вчера в Куманово, че ако опозицията иска предсрочни избори, те могат да се проведат през октомври 2020 година, съобщава в. „Нова Македония“. Заев посочи, че е окуражен от вчерашните преговори за закона за държавната прокуратура. От ВМРО-ДПМНЕ заявиха, че датата, която е предложил Заев, изглежда разумна основа за разговори с властта.

Под натиска на скандалите, които разтърсват управлението на Зоран Заев, управляващите приемат това, което предлага опозицията, а това са предсрочни парламентарни избори, заявиха от ВМРО-ДПМНЕ.

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски и заместник-председателят на опозиционната партия Александър Николоски са се срещнали вчера в Будапеща с премиера на Унгария Виктор Орбан, съобщава в. „Нова Македония“. На срещата станало дума за актуалната политическа и икономическа ситуация в страната, главните предизвикателства, пред които тя е изправена, стратегическите интереси и перспективи и са били обсъдени въпроси за сътрудничеството на партийно ниво между партиите на Мицкоски и Орбан в рамките на Европейската народна партия. На срещата Мицкоски изразил загриженост от „криминалните и корупционни скандали“, свързани с правителството на Зоран Заев, както и отсъствието на правно разрешаване на престъпните афери, които застрашават функционирането на правовата държава, съобщават от опозиционната партия.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране