31.03.2015 | 11:10
Борисов: Василев ми се извини, задето ми разболяха детето
Дойде да ми се извини за това което са ми причинили той, Бареков, ТВ 7 и цялата тази пасмина, която ме беше оградила

Банкерът Цветан Василев отишъл да се извини на лидера на Бойко Борисов, а не са си говорили относно бъдещето на КТБ. Това заяви самият Борисов след като приключи разпита му по делото срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба (НРС) генерал-лейтенант Кирчо Киров. Припомняме, че в пространно интервю пред „Гласове“ Василев заяви, че е говорил за бъдещето на КТБ и опасността пред банката с трима политически лидер, един от които е бил Бойко Борисов.

„Няма да ми повярвате, но аз се заклевам – Цветан Василев дойде да ми се извини за това, което са ми причинили той, Бареков, ТВ 7 и цялата тази пасмина, която ме беше оградила. Всяка сутрин стотици платени, които ги показвах, че са платени, ми обграждаха къщата“, заяви Борисов в отговор на въпросите дали е имало среща между него и Василев и за какво са си говорили.

„Месеци наред Цветан Василев казваш – моля ти се, моля ти се, да се видим. Накрая му казах да дойде в Банкя, но и че ме наблюдават“, каза още той. „Тогава многократно казвах, че следят къщата ми. Казах му – не виждам тема за разговор, защото твоите башибозуци, ордите на Бареков, са всяка сутрин пред дома ми, разболяха детето ми“, обясни Борисов. „Нямаше телевизия, където да отида, без да я обкръжат“, добави министър-председателят. Премиерът заяви, че той неколкократно е казвал от парламентарната трибуна, че „тези хора“ ще съсипят банката. „Вижте сега манипулацията – Василев казва: „Аз съм се срещал с тримата лидери на управляващите партии, но на 6 юни съм се срещнал с Бойко Борисов“, поясни лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов основните виновници за КТБ са бившият премиер Пламен Орешарски и бившият финансов министър Петър Чобанов. Просто Орешарски и Чобанов не трябваше да теглят държавните пари – или както ние досега сме дали милиард за банковата система, да подкрепят банката, след това да направят каквото искат с нея, тя щеше да е цяла, коментира Борисов. Той припомни, че и Орешарски като финансов министър, и Станишев като премиер са спасявали банка в същата ситуация през 2008 година, „дори Дянков го каза“. Ние неколкократно сме спасявали банки и в момента спасяваме банки, добави Борисов.

Иван Искров сме го посочили сто пъти и нахалството му, че стои, го няма никъде в света, но се надявам май месец да имаме нов шеф на БНБ. Нахалството на Искров е безгранично, подчерта Борисов. Аз понеже имам големи гърди само за кърменето в мола не ме е питал някой. Вече започват да стават нахални, завърши Борисов.

Относно делото срещу генерал Кирчо Киров, премиерът припомни, че делото е секретно и затова няма да го коментира, но „по принцип не е приятно да си в съда и да свидетелстваш“. В моя случай поне е лесно, защото всичко, което има, е с решение на Министерски съвет и няма какво да се интерпретира, посочи Борисов. Генерал Киров се защитава по обвинение за присвояване на бюджетни средства. Прокуратурата твърди, че за периода 2007-2011 г. Киров е присвоил общо около 5 милиона лева, като парите били във валута – долари и евро.

3 коментара

  1. SOS каза:

    ЖАЛЪК НЕЩАСТЕН ИДИОТ…ПЪЛЕН БОКЛУК

  2. въпросче каза:

    Някои граждани като част от народа, не се ли обижда, че премиерът на същия народ ги нарича пасмина. То не бяхме лош материал, прости, на каишка, пасмина и т.н. Г-н Борисов, вие на кого от всички сте премиер ?

  3. анонимен каза:

    Е, не – човек просто няма думи, онемява.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране