18.09.2017 | 11:00
Борисов за Русия: Ако стане война, ще се бием на страната на НАТО
По време на Европредседателството България ще настоява за сваляне на санкциите срещу Москва
Кремъл

Премиерът Бойко Борисов коментира изтъкнатата като заплаха за националната ни сигурност Русия в доклада на Министерския съвет. Борисов обясни, че в доктрините си следваме посоката на НАТО, където членуваме, и няма как да бъде иначе.

„Понеже чух, че Станишев да говори, че Русия не е наш враг, а в същото време ние сме в НАТО –  това са две противоречащи си действия изцяло. България е в нато. Във всички изказвания на Столтенберг, на всички срещи на върха, под върха, Русия се сочи като основна заплаха за НАТО, като Северна Корея. Цяло лято влачим танкове и оръдия за учения и в един момент казваме – ама те не са ни враг! Ако стане война, руските ракети са насочени към България и затова в нашите доктрини ние участваме в общото“, обясни министър-председателят в интервю по бТВ. Борисов напомни, че се е възпротивил за разполагане на флотилия на НАТО в Черно море.

„Затова аз не допуснах флотилията в Черно море и понесох доста упреци, но в Черно море вкараме ли военните кораби, подводници, то ще заври накрая“, обясни Борисов. „Но в доктрината ни, ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО“, категоричен беше Борисов. В същото време обяви, че по време на Европейското председателство в София България ще настоява за отпадане на санкциите срещу Русия.

„Догодина, по време на нашето председателство, ние трябва да говорим и за махане на санкциите“, категоричен беше премиерът. Борисов разграничи позицията ни в доктрината, като съюзник на НАТО, от прагматичния ни интерес в туризма и енергетиката, като подчерта, че и руските туристи, и руският газ са ни повече от важни.

Премиерът коментира и взаимоотношенията си с държавия глава. „Прекрасна комуникация имам с него поне аз по всички теми“, обобщи Борисов по адрес на Румен Радев. Той обаче му опонира по темата за изтребителите и намека, че лобистите постигнали своето с отлагането във времето на покупката на новите изтребители.

„Аз изпитвам уважение към президента Радев, но за два дни служебното правителство да смени всички и да сложи свои хора, за един месец да приключиш сделка за 3 млрд., като изхвърлиш Ф-16?! Фактите показват другояче нещата, за лобизъм… Би трябвало да се каже – МВР и Пожарната да чакат, пенсионерите да чакат, учителите да чакат, инфраструктурните проекти да чакат, а милиард и половина да даваме за 9 изтребителя!“, противопостави премиерът модернизацията на ВВС с нуждите на други сектори в държавата.

И атакува Радев с контранамек за лобизъм пък от негова страна: „За един месец те извъртяха една поръчка, която 15 г. всички се притесняват, защото са огромни пари за България и трябав да се водят преговори, да се разсрочват. Лобист кой е? Цветанов, Борисов, кой? Авиацията по време на нашето управление – рекорден брой изтребители са във въздуха“, каза Борисов. И обеща още 5-6 изтребители да бъдат ремонтирани и да летят.

„Иначе излиза, че аз съм лобист, а единственото, което ме интересува, е, че държавният глава, парламентът, премиерът, от нас зависи да осигурим средствата, 10 милиарда искат военниете“, вдигна ръце премиерът, за да покаже, че това са много пари и харч, който не можем да си позволим.

Премиерът зае страната на вицето си Валери Симеонов за акциите по морето срещу шума от заведенията и незаконните постройки. „Трябва да се разчистят всички тези обекти по морето – незаконни, шумът трябва да престане. Тези битпазари, помните и София как я заварихме, по Витошка… Всичко това няма да го има догодина. Валери Симеонов е абсолютно прав – ако искаш дискотека, ще си направиш шумозаглушаване“, каза Борисов за дискотеките в Слънчев бряг.

Борисов каза още, че досега е доволен от министрите си и от себе си. „Аз си давам отлична оценка винаги, защото няма събота, неделя, няма ден, няма нощ да не сме работили. Стараят се много хора, стараят се всичките, най-вече, че го правят с добро намерение“. Премиерът призна, че би поверил внучето си на образователната система в България и пак повтори, че в четвъртък държавата ще отпусне 600 млн. за образователна инфраструктура.

8 коментара

  1. ако ЕВРОПА НАПАДНЕ ПО ТРАДИЦИЯ РУСИЯ - ПАК ЩЕ ДА ЯДЕ РУСКИЙ ХУЙ ! каза:

    тъй като РУСИЯ даже и на сън няма да нападне България-все едно ВИЕНА ДА НАПАДНЕ МУНХЕН,то , , ,остава алтернативата- ЕВРОПА ДА НАПАДНЕ ПО ТРАДИЦИЯ РУСИЯ -И ПАК ДА ЯДЕ РУСКИЙ ХУЙ !
    БОЙКО МАФИОТЧЕТО ,САМ СИ НА ФРОНТА СВИНЬО СОФИЦКА , , НЯМА КОЙ ДА ТЕ ПОДКРЕПИ!Смазвай манлихерата , , ще ти потрябва ,мутра смотана , със диплома за учител по физическо със 600 лв заплата , да те ебе ,който те хване ,суджук вмирисан !!

  2. БУДАЛАТА БОЙКО ,ЛИЗАЧА НА АМЕРИКАНСКИ СПАРЕНИ ТОПКИ ОТ ЦЕНТРАЛАТА НА ЦРУ-то в СОФИЯ ! каза:

    ей ,тялопазител -АГЕНТ БУДА , , как е мутра на хрецки ? – МИНИСТЪР бе ,серсем! – иди се хвърли под влака за МЕЗДРА , нещастник с лайняна уста !

  3. БОЙКО, ЕДРОТО ДЕТЕ НА ПАРТИЯТА-МАЙКА,МЪЖКА КУРВА-МИНЕТЧИЯ НА ЕРДОГАН каза:

    БОЙКО, ЕДРОТО ДЕТЕ НА ПАРТИЯТА-МАЙКА, ТИ СИ ЕДИН ПРОСТАК БЕ ,СЪС КРАДЕНИ ПАРИ ПО СМЕТКИ ВЪВ ЕВРО-БАНКИ , , ,ЗАТОВА СИ ОГЪЗЕН ДЕН И НОЩ НА ПЕДОФИЛИТЕ ОТ ЕС- ДА ТЕ ШИБА КОЙТО ТЕ ХВАНЕ ,ЛАЙНЯНА ТОЯГА ,МЪЖКА КУРВА-МИНЕТЧИЯ НА ЕРДОГАН! , , , , ЖАЛКА ЛИЧНОСТ, , ИДИ СЕ ХВЪРЛИ ПОД НЯКОЙ ВЛАК БЕ ,ОХЛЮВ

  4. БОКО АМФЕТАМЯНА,БОС НА ОХРАНИТЕЛНИ ФИРМИ НА ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ , И ТЪП ЗАДНИК каза:

    идеята за провала и капута на ЕС е материализирана във пространството- вече ОВЕРТОН ПРОЗОРЕЦА поема нещата – американско-ционския експеримент от 1920г за контрол на големия ЕВРО-ПАЗАР , ,със колонии от консуматори и недоразвити дебили във правителствата е разкрит- и ние ,бедните от ИСТ. ЕВРОПА , И НАШИТЕ ДЕЦА ОСОБЕННО ,ГО ПОЧУВСТВАХМЕ НА ГЪРБА СИ – ОСОБЕНО ГЛАДНИТЕ СТАРИ ХОРА- КОИТО ТРУПАХА „МЕДА“ ЗА ЕВРЕЙСКИТЕ ТРАНСКОРПОРЕЙШЪНС- ОГЛЕДАЙТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА Б-я , от 27 години те се разпореждат като избягали от цирка маймуни със богатствата на родината-БОКОВ СЪС МЕЗЕТО , БОКО АМФЕТАМЯНА,БОС НА ОХРАНИТЕЛНИ ФИРМИ НА ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ , И ТЪП ЗАДНИК, ,, , И ОЩЕ , , ,

  5. АМЕРИКАНЦИТЕ НА СЪД ВЪВ ХАГА каза:

    мелницата на световната ненавист към бомбаджиите-янки ,крадците на коне и крави от МЕКСИКО И КАНАДА,люпилнята на геноцида срещу индианците-90 000 000 от тях избити за 200 год.работи бавно но сигурно!
    Сигурно е че всеки е чувал за КУ-КЛУКС-КЛАН,и за обесени ,или изгорени негри по дърветата като вурст-сосиски- сосиджис ?
    Досега тъпите американци носеха еврейските мошеници -банкери на гърба , , , кой ли ще е следващото магаре- донор ?? ПГОГРЕСИВНА ИВРОПЪ?
    „God’s mill works slowly ,but constantly!“

  6. Да идват братушките , със атомните централи и тръбите за ГАЗ – -ДА ЖИВНЕ НАРОДА каза:

    КАК изглежда анексията на САЩ във ИСТ. ЕВРОПА – ИДВАТ МИРИКАНЦИТЕ ,И НА НАШ ТЕРЕН ШИБАТ ВЪВ УШИТЕ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ , , А ТЕ МЪЛЧАТ КАТО ДЪРТИ КУРВИ!
    Да идват братушките , със атомните централи и тръбите за ГАЗ – -ДА ЖИВНЕ НАРОДА ,ЧЕ С ТИЯ ПЕНСИИ по 80 -90 евро , , , 170-180лв – си е чист ЕВРО-ГЕНОЦИД!
    Пенсионния фонд е отдавна ограбен от ГЕРБ ,И НЕГОВИЯ ГАУЛАЙТЕР- БУХАЛКАДЖИЯ-агент БУДА, БУДАЛАТА БОЙКО ,ЛИЗАЧА НА АМЕРИКАНСКИ СПАРЕНИ ТОПКИ ОТ ЦЕНТРАЛАТА НА ЦРУ-то в СОФИЯ !

  7. БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТИ СЪС СВАЛЕНИ ГАЩИ И ИЗДУПЕНИ ,НИ ПРОДАВАТ ЗА ЖЪЛТИ МАНГЪРИ каза:

    Още когато през 1848 г каубоите -бандити от САЩ отнеха от МЕКСИКО след 2 год война половината им територия- 130 000 000 кв. км., , колкото 10 БЪЛГАРИИ ,прогресивното човечество разбра какво го чака със тия ШАПКАРИ со пищоле на гъзо ! От тогава явно във САЩ ТИЯ ЗАКОНИ НЕ ДЕЙСТВАТ – ВЕДНАГА ГЪРМЯТ ПРЕЗИДЕНТА ,КОЙТО НЕ СЛУША !Пък така ,на тоя сметките ще копнат ,на оня сметките ще грабнат , , ,защото са закъсали горките борци за “ ВОЕННА ДИМУКРАЦИЯ , , , СОРОСЧЕТА И КЛИНТЪНОИДИ СА ПОД ВОДАТА , да ги шибат РУСКИТЕ СПЕЦ-ЧАСТИ ПО 2 ПЪТИ НА ДЕН !

  8. САЩ - ШАПКАРИ со пищоле на гъзо каза:

    СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ САЩ задействаха Глобалния закон ЗА ОГРАБВАНЕ на банкови влогове ПО СВЕТА -САЩ са участвали в изтезания, убийства, сексуално насилие във много държави напр. Лаос,Камбоджа ,Панама , Малайзия ,Никарагуа, Бразилия, Аржентина,СЪРБИЯ , ЛИБИЯ ,или ГУАНТАНАМО- АМЕРИКАНЦИТЕ НА СЪД ВЪВ ХАГА , , НО БЕЗ ПИЩОЛЕ НА ГЪЗО , да еб- тия кравари смотани , неграмотни !

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране