13.09.2019 | 13:08
Борисов за Великова: Главанаци, имам чувството, че го правят нарочно
След като се дистанцира от шпионския скандал с думите, че няма нищо общо, сега премиерът заклейми и отстраняването на журналистката от БНР като глупост и безобразие

„Главанаци, главанаци е точната дума. Имам чувството, че го правят нарочно“. Така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в Русе отстраняването от ефир на журналистката от БНР Силвия Великова, чийто ресор е съдебната система. Попитан кой го прави, премиерът Борисов отговори: „И аз не мога да схвана кой“. По сходен начин той направи опит да се дистанцира и от шпионския скандал, с твърдението, че той няма нищо общо.

Великова беше отстранена като водеща на предаването „Преди всички“ и от ресора си, но късно вечерта снощи възстановена.

Борисов каза, че се е обадил още вчера на Великова като научил за отстраняването й, за да провери дали е вярна тази информация. Двамата се познавали лично още от времето, когато Борисов беше главен секретар на МВР, а Великова отразявала работата на ведомството. От тогава двамата се поздравявали по телефона за празници и поддържали нормални човешки отношения.

„Като чух за тази глупост, й се обадих да потвърди. Не го познавам директора на БНР, не съм го и виждал. Помолих да му предадат, защото изпълнителната власт дава парите, но не се меси, но съм и председател на партия, чиято парламентарна група е гласувала за неговия избор, и ако не оправи това безобразие, ще отида в парламента и ще накарам парламентарната група да му иска оставката.“, твърди Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране