28.12.2020 | 13:39
Борисов заповяда и Мангъров да се имунизира публично, доцентът отказа (видео)
Спасението на България и Европа минава през ваксинирането...

Здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви, че 699 души са си поставили ваксината срещу COVID-19 през вчерашния ден. Той обясни, че най-много ваксинирани има в Пловдив, следван от София, Бургас и София – област.

Здравният министър обяви, че няма данни някой да е проявил странични реакции.

„Съвсем леки болки в мястото на убождането. Този ефект е добър и показва, че има реакция на организма”, поясни проф. Ангелов.

Според премиера Бойко Борисов въведените в страната мерки са били „много навремени, точни и максимално щадящи свободата, правата и движението на хората”.

„Натискът върху интензивните отделения спадна. Огромната ни радост е, че оздравелите са в пъти повече от новозаразените”, подчерта министър-председателят. Говорих с доц. Мангъров – и той ще се ваксинира, ако не се е ваксинирал. Ваксинирайте го публично, защото ми каза, че е 100% за ваксинирането, заяви премиерът Бойко Борисов.

Борисов е на инспекция в център за разпределение на пациенти с COVID.

Спасението на България и Европа минава през ваксинирането. Това е най-важното в момента, каза още премиерът. Огромната ни радост е, че оздравелите са в пъти повече от новозаразените. Ваксината ще стане като санирането. В началото минаваха емисари и плашеха, че като санират блока, ще им вдигнат данъците, ще им го купят, ще им го продадат. Такива измишльотини не можеш да си представиш. Като видяха хората колко е хубаво, сега кметовете само за това питат кога ще продължи санирането, каза Борисов.

Малко по-късно обаче доцентът заяви пред “24 часа”, че няма да се ваксинира срещу коронавируса. Причината била, че има антитела, тъй като изкарал вируса безсимптомно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране