15.03.2015 | 19:35
„Ботев“ (Пд) размаза ЦСКА с 0:2
Петър Манджуков обяви, че напуска софийския клуб

ЦСКА загуби с 0:2 гостуването си срещу „Ботев“ (Пд) в 22-ия кръг на А група, който е и последен от редовния сезон.

Победата гарантира участие на пловдивчани в първата шестица от втората фаза, за сметка на „Левски“, който ще играе до края на сезона по два пъти срещу „Черно море“, „Локо“ (Пд), „Славия“, „Марек“ и „Хасково“.

Головете за успеха вкараха Милен Гамаков в 18-ата и Лъчезар Балтанов в 39-ата мин. При второто попадение група грешка допусна халфът на „червените“ Стивън Съндей. Като цяло обаче ЦСКА игра много слабо, което подхрани съмненията, че отборът може нарочно да не се напрегне в този двубой, за да прати „Левски“ във втората шестица. Освен това ЦСКА още няма отбелязан гол в официален мач от началото на 2015 г. и има вече 3 поредни поражения.

Минути след мача един от основните акционери в ЦСКА – Петър Манджуков, обяви, че напуска клуба. Той обяви, че не е съгласен с водената от клуба политика и високите заплати на треньорско ръководство и футболисти. Манджуков допълни, че е дал заем на ръководството на ЦСКА и, ако до края на март не му бъде върнат, той ще придобие значителен процент акции в клуба. Тях обаче бизнесменът смята да „реализира“ в полза на други фенове.

„Бяхме една безопасна игла“, каза наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов след загубата. „Каквото и да кажа, всеки ще го изтълкува по различен начин, но нашият отбор днес беше угаснал отвсякъде. Бяхме една безопасна игла. Липсваше ни мотивация и трябва да помисля много върху това нещо. Няма какво да коментирам Левски. Нито съм мислил за тях, нито ме интересуват. Ние имаме три поредни загуби и това не е ЦСКА, който искам да имам. Знаете ли какво означават три загуби за нас. От кризата ще излезем само с победи. Ръководството ясно показа подкрепата си, но не знам до колко заслужава. Аз съм последният човек, който ще се предаде. Въпросът е сега да оценим трезво ситуацията и ще помислим какво да правим занапред. Някъде сбъркахме, но не знам къде“, каза Младенов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране