10.03.2015 | 21:34
Ботев Пд взе дербито, Левски трепери
ЦСКА решава кой ще попъни челната 6-ица

Ботев спечели битката за Пловдив, след като се наложи с 2:0 над Локомотив. След голове на Лъчезар Балтанов и Божидар Васев „канарчетата“ взеха ценни три точки, които ги изкачиха на 6-о място с 33 точки. Така битката за влизането в шестицата стана с още по-голяма интрига, тъй като Левски е 7-и с 31 пункта. В последния кръг „сините“ домакинстват на Марек, а Ботев посреща ЦСКА. Ако Левски вземе с успех мача си срещу дупничани, това би означвавало, че съдбата на левскарите в първата щестица ще зависи от това дали вечният им съперник ще победи.

Мачът започна известен домакински натиск, а първият корнер в срещата бе в полза на „смърфовете“. Спас Делев изпълни ъгловия удар, който бе от ляво на вратата на Адам Стаховяк, топката бе пратена към близката греда, но защитник на гостите изчисти. Минута след това Йоан Ласиман напредна от дясно, центрира в наказателното поле. Спас Делев игра с глава но топката бе изчистена в ъглов удар, който обаче не доведе до опасност.

В 6-ата минута спорна засада спря атака на Локомотив, дело на Спас Делев, а няколко минутки след това двубоят бе прекъснат, за да се окаже уважение на Аян Садъков, който се бори с тежка болест.

Постепенно Ботев пое изцяло инициативата и след като в 11-ата минута изпълни първия си ъглов удар в мача, съпротивителните сили на локомотивци бяха отслабени. Така се стигна до 19-ата минута. Тогава Мариян Огнянов направи страхотен пробив от ляво и центрира от наказателното поле. Там Александър Якимов допусна грешка, като вместо да изчисти топката, я спря, а Лъчезар Балтанов му я отне. Бившият играч на Левски отправи премерен удар, който намери точно целта за 1:0.

Последваха спокойни минути, а в 34-ата минута „канарчетата“ клъвнаха за втори път вечния си съперник. Нова грешка в отбрана на Локо Пд позволи на Мариян Огнянов да открадне топката и да комбинира с Иван Цветков. Последният пусна добър пас към Божидар Васев, а той с техничен удар покачи на 2:0.

Леко спречкване на терена помрачи страстите малко след второто попадение за гостите, но главният рефер Ивайло Стоянов побърза да охлади емоциите.

В последната минута на редовното време на първото полувреме Локо Пд проведе добра атака, последва центриране, Ласиман опита да играе с топката, но не успя.

Домакините започнаха активно, като буквално след подновяването на играта Мартин Камбуров комбинира добре с Йоан Ласиман, който стреля, но в страни. Домакините стигнаха до серия от корнери малко след това, но отново не успяха да намерят целта. Ботев имаше възможност да стигне до трети гол в 51-ата минута, когато Цветелинн Чунчуков направи хубав индивидуален пробив, пое топката от половината на „канарчетата“ и тръгна заплашително напред, но Деян Молдованов успя да изчисти.

В 57-ата минута дойде ново спречкване на терена, в резултат на което бяха показани два жълти картона. Получиха ги Томаш Иршак и Спас Делев. След това Локомотив изпълни фаул, но топката бе пратена над вратата.

Няколко минути след това домакините стигнаха до серия от корнери, които обаче не донесоха нищо. В 60-ата минута дойде невероятно спречкване в наказателното поле на гостите, а Спас Делев не успя да се разпише. В ответната атака Цветелин Чунчуков пропиля нов прекрасен шанс да се разпише. Той стреля диагонално, но ударът му мина в страни от вратата на Йордан Господинов.

До края на мача Локомотив опита да намали пасива, докато Ботев бе приел в голяма степен играта в собствената си половина. Щабът на Локомотив извърши и последните си две смени, а Йоан Ласиман бе заменен от Бирсент Карагерен. Мартин Сечков пък отстъпи мястото си на Бранимир Костадинов. В началото на втората част Радослав Димитров се бе появил на терена на мястото на Александър Якимов. Офанзивният замисъл на локомотивци обаче не даде ефект и така загубата бе факт.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране