07.04.2021 | 10:01
Божанков от БСП: Цялата отговорност сега пада върху Слави Трифонов
Ако се пропилее този шанс, Борисов ще се върне "на бял кон", каза той

„Цялата отговорност сега пада върху Слави Трифонов“, заяви Явор Божанков от гражданската квота на БСП в студиото на „Тази сутрин“.

По думите му ако се пропилее настоящия шанс за съставяне на правителство, това означава, че Бойко Борисов ще се върне „на бял кон“ след по-малко от една година.

Единственото важно нещо сега е какво ще направи Трифонов“, каза Божанков.

Според него именно тази ситуация не налага обсъждането на смяна на лидера на БСП Корнелия Нинова. Припомняме, че изпълнителното бюро на партията подаде оставка след лошите резултати на парламентарните избори, но самата Нинова – не.

Божанков смята, че ако сега се прави смяна на лидера, това ще пропилее шанса за „демонтиране“ на управлението на Бойко Борисов.

„Процедурата е тежка, продължава три месеца. Влезе ли БСП в тази процедура по избор на лидер, това означава по време на преговорите за кабинет, БСП да бъде безполезен партньор. Това означава, че подаряваме властта на Борисов“, смята Божанков.

По думите му левицата не се страхува от нови избори.

„Сега имаме шанс да направим ревизия на 10-годишния модел на Борисов. Ако пропилеем този шанс, това ще е историческа и тежка отговорност“, каза Божанков.

„Ако за Слави Трифонов хората са казвали, че той е проект на Делян Пеевски, сега Трифонов има възможност да докаже, че това не е така“, смята Божанков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране