14.02.2021 | 9:19
Божков: Борисов е тотален комплексар, Шиши е масон (видео)
Нямаше такива мутренски времена, при Костов, Царя и Станишев законите се спазваха

При Костов, Царя и Станишев законите се спазваха доста повече. Главният прокурор е служител на Пеевски. Думите му бяха – купуваме си Нова телевизия, избираме си главен прокурор, никой не може да ни пипне следващите 10 години. Все пак ви казвам, че съм бил близък с него до 26 януари. Той се оказа един подлец. Това заяви милиардерът Васил Божков в 45-минутно видео интервю пред авторския проект на бившия водещ в телевизия АЛФА Станислав Цанов – „Цанов Напред и Нагоре“, който официално се реализира в YouTube и Patreon.

Опазил съм се, защото не съм си създавал врагове – така Божков отговори на въпрос защо още е жив. И категорично отрече, че е използвал силови методи в бизнеса си: „Винаги съм отстъпвал, може би затова съм останал жив“. Не съм купувал нищо от държавата – купувал съм всичко от приватизаторите на Костов, каза още Божков, след като разказа какви са отношенията му с групировки като СИК и ВИС.

По думите му, в онези години всеки помагал на всеки и всеки пречел на всеки, но никой не ползвал държавата като инструмент за саморазправа. Като съм искал виза за САЩ, само ме питат кой уби Илия Павлов. Защо не питат Пеевски, който се въртеше тогава около него? Защо не питат Доган, имаха близки отношения, постави въпроси Божков. Той разказа и кога се е запознал с Пеевски: „Царят ми ги прати“, визирайки времето на управлението на Симеон Сакскобургготски. „Бяха нещо като младежко НДСВ, да им помагам“, каза Божков, уточнявайки, че финансирал IT проект на Пеевски, но нищо не ставало и спрял.

„След това Делян отиде при Илия (Павлов) и влезе рязко в политиката – сигурно Илия го е запознал с Доган, не знам как е станало, но започна шеф на (Държавния) резерв, зам.-министър (при правителството на Сергей Станишев)“, добави Божков. „Общи бизнеси с него не съм имал, но съм бил в добри отношения с него до 26 януари, 2020 година. Без него ударът към мен не може да бъде осъществен – защото главният прокурор е служител на Пеевски. Аз си стоя зад думите“, каза още Божков, докато уточняваше, че Пеевски казал, че в следващите 10 години никой нямало да го пипне, ако главният прокурор е негов човек. Попитан как така успя да отиде в Дубай, преди да бъде арестуван, Божков категорично отрече да е премислен предварително ход на бягство. Било си предварително планирано да лети в тази посока, на път за Тайланд по бизнес дела – а защо прокуратурата действала така и не изчакала да се върне, за да действа, Божков препрати към главния прокурор.

„Бойко и Шиши целта им е всичко да е в тях. И като вземат всичко от всички, какво ще стане – единият ще трябва да изяде другия“, категоричен беше Божков. И отново повтори всичките си тези за хазартния бизнес – че всичко му е взето. Има няколко дела срещу България, за милиарди – в Страсбург, заяви той. „Бойко Борисов тръгна като обслужващ персонал – отваряше вратите на Царя, на Тодор Живков, сега на Макрон и Меркел“, категоричен е Божков. Той твърди, че се запознал с Борисов през 90-те години на XX век: „Извади уникален късмет, че го изгониха от МВР – иначе и досега щеше да говори как ние ги хващаме, те ги пускат“.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране