02.06.2020 | 10:00
Божков е плащал такса „спокойствие“ на ГЕРБ, публикува банкови извлечения за милиони
Прокуратурата иззела още културни ценности на хазартния бос

Васил Божков публикува във Фейсбук банкови извлечения от личната си сметка. Явно целта му е да подкрепи твърдението си, че е плащал е плащал 20% от печалбата на „Национална лотария“ като такса към управляващата „shaika“, за да получи данъчно изключение за бизнеса си. Междувременно Специализираната прокуратура обяви, че е иззела още културни ценности от офисите на Божков.

„Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна ревизия. Тя ще установи, че след плащане на всички данъци съм теглил огромни суми в брой от личната си сметка. Всичките ми останали разходи са плащани по банков път. Тези пари не са налични в брой. Къде са?“, написа Божков, прилагайки извлечения за огромни суми, теглени от касата в банката.

Новият статус на Божков идва ден след като зам.-председателят на парламента Валери Симеонов обяви, че „няма толкова прост народ да повярва, че пари са се носели в чанти“.

Извлеченията показват, че през януари 2018 година Божков е изтеглил близо 2.7 млн. лева на каса. През май същата година сумата е над 1 млн. лева. 600 000 лева са изтеглени през септември миналата година. През октомври и ноември 2019 г. сумите са съответно 3.8 млн. лева и 3.6 млн. лева, или общо 11.8 млн. лева за двете години.

Тези извлечения обаче сами по себе си не доказват къде са отивали парите, след като са били изтеглени. Освен ако Божков не извади доказателства или разследващите не ранищят историята, което до момента не се е случило.

В понеделник Божков, който е с 18 повдигнати обвинения, публикува „истинска приказка“ за Али Баба. С  поредица от шаржове припомня историята около текста в Закона за хазарта, на който той се позовава, за да плаща държавна такса от 20% върху комисионните вместо 15% върху стойността на направените залози.

Във вторник той реши да „преведе“ приказката за „тези, които не са я разбрали:

Малко след публикацията на Божков специализираната прокуратура обяви, че от офисите на хазартния бос са намерени и иззети много „нови предмети с белезите на културно-исторически ценности“.

Предметите били намерени в приземни помещения в сградата на ул. „Московска“ 43 и са с неизяснен произход и в нереставриран вид.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране