26.03.2020 | 13:14
Божков: Корумпирани чиновници паразитират върху труда на хората
Управляващите рушат с идеята за лично облагодетелстване, твърди хазартният бизнесмен

Съдбите на мои служители са използвани за натиск и тормоз от страна на организирана група от корумпирани чиновници. И искрено съжалявам, че оцеляването на милиони българи зависи от персони, които безпардонно паразитират върху труда и способностите на хората“. Това пише хазартният бизнесмен Васил Божков в позиция на компанията му „Нове Холдинг“.

Тя е породена от вчерашното решение на Държавната комисия по хазарта, с което бяха отнети лицензите на „Еврофутбол“ за три месеца. Компанията организира залагания – на живо и онлайн, върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета.

„Тенденциозното „замразяване“ на работещ бизнес и изпращането на още 2 300 души на борсата през трите месеца, в които икономиката ни е поставена пред едно от най-големите си изпитания, е извън всякаква логика. Некомпетентността на управляващите отново ще бъде платена от държавния бюджет. Не е ли достатъчна финансовата тежест, която умишлено се прехвърля от работещия бизнес към социалната ни система. И защо сега?“, пита Васил Божков в своето писмо.

Той допълва, че „правителството призовава бизнеса към продажби на лично имущество, докато продължава да извършва злоупотреби“, и задава въпросът това дали „това е стъпката, преди то да бъде конфискувано или запорирано?“. „Данъците и таксите, които са били плащани досега по закон могат да се окажат престъпление, а всеки да бъде преследван. Семейството му също. Ако сте работодател, служителите Ви могат да бъдат задържани, а бизнесът Ви – заграбен. Или национализиран. В бизнеса има правила, които не зависят от желанието за лични облаги на властимащите. Вчера затвориха още една българска компания. В поредните тежки времена за България, хиляди служители и ангажирани в бизнеса, както и семействата им, останаха без доходи“, пише Божков.

Той е категоричен, че държавата за пореден път руши „с идеята за лично облагодетелстване“. „Отговорността отново ще бъде размита между демагогия и лъжи, обслужващи персонални интереси. Целенасочените действия в посока тотален срив на икономиката ни, в комбинация с умишленото закриване на работещи компании във време на международен колапс неизбежно поставят въпроси. Въпроси, към които нито аз, нито всеки мислещ българин можем да останем безучастни“, категоричен е Божков и заключва, че „рано или късно обществото осъзнава, че то е държавата, а не временно домогналите се до власт“.

Loading...

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Временно домогналите се до власт са си гласували система чрез която след като ги изберът в НС и съставят правителство, да липсва механизъм за наблщдение и контрол на дейноста им. Няма механизъм за отстраняването им от власт и разпускането на НС поради лъжите им и неизпълнението на собствените им програми.Една партия с една и съща програма печели изборите 3 пъти, и програмата им за над 10 години управление е извършила около 1/4 от поставените цели и обещания. А опозицията им дори и толкова не върши, но парите от данъци изчезват безследно, без да има нещо изградено.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране