21.05.2020 | 13:22
Божков откри гласуването за акциите на „Левски“
Посочените от бизнесмена кандидати са Наско Сираков, Константин Папазов, тръстът "Синя България" и Националния клуб на привържениците (НКП)

Бизнесмен Васил Божков, който се укрива от правосъдието в Дубай, откри електронното гласуване за определянето на новия собственик на „Левски“. На страницата си във Фейсбук вчера Божков направи дали хората искат следващият мажоритарен акционер да бъде определен с електронно гласуване.

„Благодаря на всички за гласуването. Преди седмица се надявах да се прекратят задкулисните игри с ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI. Не се случи. Вие решете кой да получи собствеността. Тук ви предлагам четирите най-обсъждани кандидатури и възможност за свободен избор“, написа Божков.

Посочените от бизнесмена кандидати са Наско Сираков, Константин Папазов, тръстът „Синя България“ и Националния клуб на привържениците (НКП). Той обаче предоставя възможност и за добавяне на свободен избор от хората, като веднага бяха включени депутатът от ДПС Делян Пеевски, министър-председателят Бойко Борисов, Слави Трифонов, Бил Гейтс и други.

Миналата седмица близкият до Божков бизнесмен и фактически собственик на акциите на „Левски“ Георги Попов ги джироса на премиера Бойко Борисов. От своя страна премиерът отказа да ги приеме и в момента те са в касата на стадион „Георги Аспарухов“. От „Нове холдинг“ съобщиха, че мотивът Бойко Борисов да получи акциите е, че той е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите, затова бъдещeто на клуба трябва да е в негови ръце.

В момента клубът е в изключително тежко финансово състояние, а Васил Божков и Георги Попов се намират в Обединените арабски емирства. Българската държава е поискала екстрадицията на Божков във връзка с 11-те обвинения срещу него. В позицията на „Нове холдинг“ се посочва, че състоянието на футболния клуб е породено от „умишлено и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране