01.02.2020 | 12:43
Божков ще си плати, за да не бъде екстрадиран в България
В Обединените арабски емирства (ОАЕ се намира и Христофорос Аманатидис-Таки
Васил Божков е достатъчно богат, за да си плати, за да не бъде екстрадиран у нас. Тази хипотеза допуска експертът по национална сигурност и преподавател проф. Николай Радулов.

Пред БНТ той даде пример с това, че в Обединените арабски емирства (ОАЕ), където се е укривал Божков, се намира и Христофорос Аманатидис-Таки. Таки беше първо арестуван, но после освободен. В крайна сметка така и не беше върнат в България.

„Васил Божков има много повече пари от Таки и не вярвам по толкова бърз и делови начин да бъде върнат“, коментира Радулов.

„Г-н Божков най вероятно има сметки от 1 млрд., тези сметки могат да бъдат прехвърлени“, каза още той. На въпрос на водещия защо Божков е казал, че се намира на Балканите, Радулов отговори, че това е приемлив за общуване с медиите начин – „лъже си сутринта, лъже си следобед“.

Директорът на Европейския институт за стратегии и анализи Бранимир Ботев смята, че случилото се с Васил Божков ще има отражение върху ФК „Левски“. Както е известно преследваният от закона бизнесмен е спонсор на клуба. Като фен на „Левски“ Бранимир Ботев заяви, че Левски винаги ще го има.

„Левски – това е болка на милиони левскари, „Левски“ няма да престане да съществува, но в сферата на професионалния футбол трябва да има много стриктна организация, да се намери път и възможност“, коментира той.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране