30.01.2020 | 11:30
Божков вече не смята да се връща в България, страхува се за живота си
Не вярвам на българското правосъдие, каза бизнесменът и разкри, че сред арестуваните е и съпругата му

Васил Божков вече не смята да се връща в България. В четвъртък сутринта той заяви пред bTV, че се чувства застрашен и не вярва на правосъдието. Отрече обвиненията към него. Предния ден той даде пространно интервю, в което каза обратното – че ще се върне, ако органите го потърсят .

“Имах намерение да се върна, но след вчерашните изявления на главния прокурор, се чувствам застрашен. Ако се стигне до съд, мога и да се явя, за да докажа своята невинност”, каза той днес.

Божков намекна, че се страхува за живота си: „Като се върна, ще ме арестуват, ще ме откарат в ареста и там не знам какво може да стане с мен“… Той обвини прокуратурата, че бърка наказателното с търговското право. “Ако някоя компания не е плащала данъци, какво съм виновен аз? Защо ги търсят от мен?”, чуди се той. Божков уточни, че е в страна на Балканите, но това не е Сърбия.

Божков съобщи, че вчера са били претърсени 13 негови офиси и имоти. „Претърсен е и домът ми – вчера, а днес пак ровят“, добави той. Арестувана е и съпругата му. Божков няма информация какво се случва с нея. „Може би е върната, може би е в ареста”, каза той. Според него претърсванията не са дали резултат. „Нещата по обвиненията не могат да ги намерят в офисите”, каза той.

По повод на арестите в Държавната комисия по хазарта Божков каза, че ако има нарушения, отговорните за тях трябва да се търсят не сред нейните членове, а на много по-високо ниво. „Ако г-н Гешев иска да търси престъпници, нека се огледа по-високо от комисията по хазарта. Кой е над комисията – министъра. Кой е над министъра – министър-председателят”, заяви Божков. Бизнесменът обяви още, че за всичките 5 години Националната лотария „сигурно е спечелила няколко стотин милиона. Но при всички положения не са толкова, колкото Гешев твърди, че сме откраднали”. Той отрече да е оказвал каквото и да е влияние на комисията. „Бизнесът е строго регулиран. Няма как да се влияе”, заяви Божков.

Според Божков акцията на прокуратурата е свързана и с предупреждението му, че ако му отнемат бизнеса, той няма да може да издържа “Левски”. “Някой се притесни, че ще има протести. Даже се говори, че хората нямат право на протест по този повод. Всеки има право на протест. Но ние не живеем в правова държава”, каза Божков. „Той бил за протестите, но за протести, които на него му харесват“, каза бизнесменът, визирайки главния прокурор Гешев.

Днес спецпрокуратурата ще реши на кои от задържаните при акцията в комисията по хазарта ще повдигне обвинения. Арестувани бяха 16 души.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране