06.07.2015 | 0:02
Братя осъдиха съсед, псувал ги години наред
Психарят ще плати общо 3000 лв. за тормоза

3000 лева ще трябва да плати 27-годишният Николай Борилов на двама братя, тормозени от него в продължение на повече от две години. Делото стана уникално за Кюстендил, след като районният съд постанови, че потърпевшите от набезите на Николай – братята Детелин Йорданов (21 г.) и брат му Георги (19 г.), ще получат обезщетение от по 1500 лв. всеки, ведно с лихвата до пълното изплащане на сумата, заради стреса, в който живели момчетата заради нападките на Борилов.

Тормозът започнал през май 2010 г., когато момчетата заедно с родителите си се преместили да живеят в бл. 100 в квартал „Запад” на областния град. Тогава техният съсед Николай започнал да се заяжда с тях, обиждал ги, плюел ги в лицата, заплашвал, че ще ги заколи.

Заради държането на Борилов двамата братя изпитвали притеснения и неудобство да излизат навън, за да не срещнат Николай и предпочитали да си стоят вкъщи, особено като по-малки, свидетелства още бащата на братята Йорданови.

Нещата ескалирали на 10 август 2013 г. когато двамата братя Детелин и Георги заедно с приятелката на Детелин – Ася, и компания отишли в дискотека „Хипнозис”. В дискотеката бил и Борилов. Около 1.30 ч. братята излезли пред дискотеката и в този момент Николай ги нападнал, започнал да ги плюе в лицата и да ги псува. Казал им: „Ще ви избия и двамата, ще ви чакам като си тръгнете и няма да се приберете вкъщи живи, ще ви изколя”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране