08.08.2015 | 1:06
Британец живее в Испания, пътува до работа в Лондон
За жилището си в Барселона Сам Кукни дава по 570 лири месечно

Британец, на когото му дошло до гуша от високите наеми в Лондон, е избрал да живее в Испания и всеки ден да пътува до службата си в британската столица, защото така му излиза по-евтино, пише в. “Дейли стар”.

Сам Кукни понастоящем живее в центъра на Барселона и всеки ден пътува с евтин полет до Лондон, за да е на бюрото си в 9,30 ч сутринта.

Служителят добре си е направил сметката и е установил, че ще му е по-добре да живее в Испания и да пътува всекидневно до родината си, отколкото да плаща наем за апартамент в Лондон. За жилището си в Барселона той дава по 570 лири месечно и за двупосочен билет – по 80 лири на ден, но въпреки това успява да спести “някой и друг паунд”. В Лондон наемът излиза 2700 паунда месечно. Като бонус 32-годишният британец изтъква добрата испанска храна и хубавите време и плажове.

Сам Кукни допълва, че 1500-километровото пътуване в едната посока до службата не му тежи. Той вече е свикнал на “бърза дрямка” по време на полета. Служителят допълва, че разпознава някои лица в самолета, което го навежда на мисълта, че не е единственият, осенен от подобна идея.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране