11.03.2021 | 21:12
Брутален простак пое Античния театър в Пловдив
Dj Funky публикува свои снимки с тениска с надпис "К*р" и с 20-левка на челото

Скандален столичен диджей, който без свян се самозаявява като брутален простак от личния си профил в социалната мрежа, стана уредник на Античния театър в Пловдив. Григор Чолаков, известен още като Dj Funky, встъпи в длъжност този понеделник и се похвали за това във Фейсбук.

Не е ясно обаче как назначението на Чолаков на поста уредник на една от културните перли в Пловдив обаче кореспондира с факта, че той не се смущава да публикува свои снимки с тениска с надпис „К*р“ и с 20-левка на челото – прийом, характерен за чалгарите и чалготеките. Скандалното е, че Dj Funky се е щракнал с нецензурната тениска на фона на Античния театър, който датира от 2000 г. И как това не е проблем за работодателя му – кмета на Пловдив Здравко Димитров.

В сайта на Общинския институт „Старинен Пловдив”, който отговаря за стопанисването на древната културна забележителност, няма и следа от обява за конкурс за тази длъжност.

„Това не е конкурсна длъжност”, обясни директорът на  „Старинен Пловдив” бившият журналист от Нова телевизия Богомил Грозев. В града под тепетата се говори, че ще има още скандални назначения, които ще предизвикат бурни коментари. А за подобно назначение отговорност носят както кметът от ГЕРБ Здравко Димитров, и самият Грозев.

Човекът, който се е грижил до момента за Античния театър, се казва Запрян Деликостов. По думите на Богомил Грозев за подобна длъжност е нужно висше образование, а Деликостов бил само със средно.

Шефът на „Старинен Пловдив“ смята, че диджеят има нужното образование – магистратура по Културно-историческо наследство в съвременна информационна среда от Библиотекарския институт в София. „Няма нищо лошо в това, че досега е бил диджей на свободна практика”, отсече Грозев. Григор Чолаков е назначен на 6-месечен изпитателен срок.

Засега от отдел „Култура, туризъм и археология” към община Пловдив се въздържат от коментар за назначението. Кметът Здравко Димитров също мълчи.

Малко след публикациите в пловдивски медии, че лицето Григор Чолаков, по-известен като Dj Funky, е новият шеф на древната сцена, неговият профил в социалната мрежа стана недостъпен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране