10.09.2015 | 0:01
БСП изхвърля Георги Кадиев от депутатската си група
Политическият разврат е характерен за българския политически живот, коментира Михаил Миков

Решението на депутата от БСП Георги Кадиев да се включи в кметската надпревара за София, въпреки че соцпартията официално издигна социолога Михаил Мирчев за свой претендент, предизвика острата реакция на лидера Михаил Миков вчера.

“Политическият разврат е характерен за българския политически живот”, коментира поведението на Кадиев той. Миков бе категоричен, че депутатът ще бъде изключен от парламентарната група и напомни за аналогичния случай с парламентариста от ГЕРБ Здравко Димитров, който бе изхвърлен заради опита си да се състезава срещу издигнатия от партията му Иван Тотев в Пловдив. Самият Кадиев заяви, че няма да напусне червената група в НС. През юни депутатът за малко се размина с вендета заради внесен на своя глава законопроект, с който се допуска предизборна агитация на майчин език.

Провинението на Кадиев е и в това, че ще разчита на широка коалиция с участието на АБВ. Депутатът, който се смята за лидер на вътрешнопартийната опозиция, обясни, че не може да подкрепи Михаил Мирчев (баща на друг соцдепутат – Стоян Мирчев), тъй като той не е разпознат от левите избиратели. И допълни, че виждал себе си като “единствената подготвена алтернатива” за градоначалник на столицата. “Всички останали са или лаици и неподготвени, или са част от модела “Борисов”, или модела “Софиянски”, обясни Кадиев пред Би Ти Ви.

Идеята му е да участва като независим или като кандидат на широка коалиция леви, либерални и зелени партии и намекна за нов политически проект, ако стигне до балотаж. Той призна, че е водил разговори с представители на партията на бившия президент Георги Първанов. Условието му да се съюзи с тях обаче е да му гарантират, че ще действат като опозиция на ГЕРБ в Столичния общински съвет, тъй като хората на Бойко Борисов били като “Ислямска държава – мачкат всичко по пътя си”. От АБВ потвърдиха за разговорите, но засега се въздържат от коментар на въпроса за подкрепата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране