10.03.2015 | 19:07
БСП пита ГЕРБ: Кога ще пуснете тока?
700 населени места вече няколко дни са без електрозахранване

Настояваме за спешно свикване на Комисията по енергетика. Това каза председателят на БСП Михаил Миков на пресконференция.

БСП изразиха тревогата си, че 700 населени места вече няколко дни са без електрозахранване. Миков каза, че е крайно време правителството – централната власт, да влезе във функциите си и да мобилизира всичките си ресурси.

Председателят на БСП обясни, че идеята е утре да дойдат министърът, ръководството на Енергийния системен оператор и представителите на електроразпределителното дружество, което трябва да доставя ток в засегнатите области, и да кажат ясни срокове, в които хората ще имат електричество. „Алармираме държавата да си влезе в обувката, министър-председателят да си потърси отговорност на ресорните си министри“, заяви Дора Янкова.

Смятам, че не е необходимо да обяснявам на министър-председателя как се търси отговорност, мисля, че и той има усещането за това, когато 700 населени места в XXI век пети ден са без електроенергия, заяви Михаил Миков. Той подчерта, че „цялата енергия от камерите и микрофоните трябва да отиде в работа“. „Никакво оправдание няма за продължаващото вече няколко дни безхаберие“, каза той.

Атанас Мерджанов постави въпроси, които ще зададат към премиера и правителството. „Тази ситуация, бедствена за България, е поредната, но за първи път толкова ярко отсъства намесата на държавата“, каза Мерджанов и попита имаше ли Национален кризисен щаб и кой беше неговият председател.

Той посочи, че е налице хаос и той е породен от липса на сериозна институционална подкрепа. Дора Янкова каза, че за родопчани сняг от 60-70 см не са бедствие. Тя изтъкна, че 700 села са останали без ток и близо половин милион население е оставено без осветление. „Много хора ми казват – ние такова безхаберие не сме виждали“, каза Янкова и подчерта, че снегът не е много. Тя настоя АПИ да публикува за всеки район каква техника за пътно поддържане е договорила.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране