17.05.2023 | 19:26
Чернокожата “Клеопатра” чупи рекорди за най-нехаресван сериал
Не просто в историята на Netflix, а в тази на съвременната телевизия

Минисериалът на Netflix “Кралица Клеопатра”, който се сблъска с остри реакции още преди премиерата си, е най-нехаресваното от зрителите тв шоу в историята. Това е така според статистиката на създанения през 1998 г. сайт Rotten Tomatoes, който измерва в проценти одобрението на критиката и публиката. Да, правилно прочетохте – откак сайтът съществува, не е имало сериал с по-лоша оценка от аудиторията. “Кралица Клеопатра” е положително оценен от 2% от гласувалите над 5000 души (първоначалната му оценка беше дори 1%). Не е много по-добър и приемът му от критиците – той има 10% рейтинг, или от един от десет отзива е положителен.

В друга платформа – IMDB, където са гласували над 55 хиляди души, рейтингът му също е най-ниското възможно 1/10. Сериалът излезе в платформата на 10 май. Въпреки че в премиерната си седмица той е сред 10-те най-гледани продукции в Netflix, очевидно повечето зрители са останали разочаровани.

“Кралица Клеопатра” е документална драма, която проследява живота на последната владетелка на Египет чрез възстановки и интервюта. Още преди да бъде пуснат на екран, сериалът бе критикуван за избора на цветнокожата актриса Адел Джеймс за ролята на Клеопатра. Според мнозина, особено египтяни, това е “фалшифициране на историята” и “невярно представяне”.

Египетският адвокат Махмул ал-Семари дори попаде жалба, в която изисква прокуратурата да вземе “необходимите законови мерки” за спиране на достъпа до услугите на Netflix в Египет, защото сериалът “цели да изтрие египетската идентичност.

В края на миналата седмица Адел Джеймс се опита да защити участието си в интервю: “Да, не знаем откъде е майка й, нито баба й по бащина линия, но филмът е толкова повече от расов въпрос.”

Критиците и зрителите на “Кралица Клеопатра” изтъкват, че слабостите му не са само в кастинга. “Неравна любителска възстановка на “Игра на тронове”, преплетена с изказвания за учени, за които никога не сте чували”, пише Камила Лонг, топ критик в Rotten Tomatoes.

“Това не е документален сериал, а фентъзи. Ужасна актьорска игра и сценарий”, е мнението на потребител. “Информацията, често невярна – както изглежда, е също много скучна, и цялостно усещането е за суха сапунена опера”, безмилостен е Пол Таси във Forbes.

Източник: Сега

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране