17.03.2015 | 8:17
Четири „К” в битка за кандидат-кмет на БСП
Сред най-предпочитаните имена са тези на Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Калоян Паргов и Петър Курумбашев

Четири имена с буквата „К” са основните претенденти за кандидат-кмет на БСП за София. Това показва анкетата, която столичната организация на партията провежда сред своите членове и симпатизанти. Засега проучването е попълнено от 12 000 души.

Част от въпросите са свързани именно с профила на бъдещия кандидат-кмет на левицата. Сред най-предпочитаните имена са тези на депутатите Корнелия Нинова и Кирил Добрев, шефът на столичните социалисти Калоян Паргов и бившия народен представител Петър Курумбашев. Костадин Паскалев също се радва на одобрение.

Членовете и симпатизантите на БСП предпочитат вътрешнопартийна кандидатура, показват резултатите. Ръководството на „Позитано” обаче все още вижда по-добър вариант във външен човек – като Курумбашев например, който да обере периферията.Анкетата показва още, че софийските социалисти предпочитат БСП да се яви в по-широк формат на местните избори през есента, без обаче посочват формации фаворити. Паргов коментира, че за бъдещото сътрудничество с АБВ трябва да се решава, след като мине Националната конференция на партията през април.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране