08.05.2019 | 12:12
Човек на ГЕРБ иска имението на Баневи за 15 000 лева
Общинският съветник Митко Каратиста се опитва чрез съмнително решение на несъществуващ частен арбитраж да стане собственик на имота

Нашумелият бизнесмен Митко Каратиста, който в правителството Борисов 1 беше представител на държавата в ЧЕЗ, а жена му и в момента е общински съветник от ГЕРБ в София се опитва чрез съмнително решение на несъществуващ частен арбитраж за задължение от 15 хиляди лева на сина на Баневи да вземе имението на фамилията в Бояна.

Имотът според различните оценки струва между 4 000 000 и 17 милиона лева. Жилищната площ на резиденцията е 3 декара, разделени на 10 луксозно обзаведени апартамента. Имението разполага с частен парк и хеликоптерна площадка и е сред най-баровските в цяла България. Адвокат Гавраил Хрусанов разкри в предаването на Сашо Диков, че незнайна фирма има претенции за 15 хиляди лева, дадени през 2015-а на пълнолетния син на Николай Банев. Кой знае защо фирмата адресира тези свои претенции към баща му, който не му е настойник.

Не е ясно има ли въобще някъде документ, удостоверяващ заема за 15 хиляди лева, с неустойка от 75 хиляди лева. Решението по „спора” е на частен арбитраж, който е съществувал, за да вземе само едно единствено решение, именно във връзка с този заем. Въпросният арбитраж прекратява своята дейност веднага след това решение.

Договорът за задълженията и неустойката не може да бъде намерен, нито пък може да бъдат платени въпросните 15 хиляди лева.  Оказва се, че отричаното от Банев Младши задължение е цедирано, т.е. поето от фирма на Каратиста. На това основание той нахлува още преди сключването на цесията с цел овладяване на луксозната резиденция, твърди адвокатът.

На арбитража, проведен на булевард Тотлебен 55 не е канена или присъствала страната на фамилията Баневи.  Въпросният арбитраж го няма и на последния му известен адрес на улица Лавеле 19, в близост до Съдебната палата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране