15.02.2015 | 9:52
Чрез Доган службите провалиха и употребиха четири правителства
Информацията от „Червеи“ захранва политически и корпоративни интереси, казва Осман Октай

Службите командват в държавата и когато няма добри закони те се занимават с всичко друго, но не и с темата за националната сигурност. Това обяви по Нова ТВ анализаторът и бивш зам.- председател на ДПС Осман Октай.

Така нареченото правителство на Орешарски бе така конструирано, че човек от службите – офицерът Йовчев бе изстрелян за вицепремиер и силов министър. Действията показват, че хората от службите целенасочено са подготвяли придобиване на информация от полицейските масиви, чрез разработката „Червеи“. Обединяването на ГДБОП и ДАНС е част от схемата за източване на масивите. Тази информация после е била предоставена на определени кръгове. Самият факт, че сега Йовчев и Лазаров казват, че нищо не знаят показва, че са работели престъпно безотговорно. Подобна е ситуацията и с НСО, което продължава 25 г. да работи по правилата на УБО на Живков. В НСО също има съмнения, че се разработват и се събират информации за политици, които са обект на охрана, а това е недопустимо, заяви Октай.

Той припомни, че и Доган продължават да го охраняват по измислени сценарии за атентати, но в същото време го пазят и от създаване на алтернативи и опозиция в ДПС.

Така службите контролират и Доган, а придобитата информация се употребява политически и за бизнес. Съмнявам се, че са източени и данни по важни разработки, включително и срещу сегашното ръководство на страната.

Чрез Доган службите контролират и провалят всяка власт. Така се случи с управлението на Филип Димитров, и на Царя, и на Станишев, и на Орешарски. До Доган чрез службите са пристигали разработки и характеристики за хора и така е конструирана всяка следваща власт. Това е моделът „Доган“, чрез който службите употребяват всяка власт и работят за кръгове и олигархията, но не и за гражданите, посочи още Октай.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране