25.01.2015 | 12:52
Чудо! МВР разкри две от показните убийства
Борислав Манджуков и Дамянови са убити от варненска банда

Борислав Манджуков и семейство Митко и Наталия Дамянови са убити от една и съща варненска престъпна група.

Тази версия лансираха днес от МВР и прокуратурата, след като от няколко седмица премиерът Бойко Борисов притискше ведомството бързо да разкрие извършителите на показните убийство.  Притискането очевидно е дало резултат, защото МВР и прокуратурата свикаха съвместна пресконференция.

Манджуков и Дамянови са убити от банда, ръководена от Радослав Калчев – Черния Рори. Той обаче все още се издирва. Двама от членовете ѝ са привлечени като извършител, физически извършител и помагач. Галин Минчев – Жорко е извършителят, а помагачът е Николай Тошев – Чирпанския.

Тези данни изнесе зам.-главният прокурор Борислав Сарафов на брифинг в МВР. Престъпната група е имала силови бригади са използвани за наркоразпространение и Рори лично е поемал ангажименти да поема и мокри поръчки – рязане на уши, пръсти и убийства.

Има данни още за извършвани палежи и изнудвания. Борислав Манджуков бе разстрелян край столичен търговски център вечерта на 24 март 2014 г. Той бе известен като собственик е на веригата заведения „Версай“, „Булгари“ и дискотеки Exit, притежавал е чейндж бюра и хотели.

48-годишният строителен предприемач Митко Дамянов и 42-годишната му съпруга пък бяха убити на 8 януари около 20.30 ч. пред кооперация на ул. „Йордан Стубел“ в столичния кв. „Витоша“.

Ръководителят на бандата Рори е приел лично изпълнението и убийството на предприемача Дамянов, а съпругата му е паднала като косвена жертва. 30 000 евро е било платено за убийството на Митко Дамянов. Варненската престъпна група е имала взаимодействие и с разбитата престъпна група в София миналата седмица.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране