02.05.2020 | 11:23
Чудо! Вече ще се събуждаме без НОЩ
Огромното обществено недоволство срещу Мутафчийски очевидно е изплашило Бойко Борисов
Националният оперативен щаб спира да дава брифинги всяка сутрин. Това означава, че вече няма да се събуждаме с информацията, която ни предоставяше ген. Венцислав Мутафчийски и неговите колеги.

Все още учещата се на пиар лична пиарка на Бойко Борисов – Севделина Арнаудова каза за това решение: „Чуват се все повече критики, че сутрешните брифинги повече вредят, отколкото да помагат“. Тя допълни, че въпросите на журналистите вече ще се изпращат към ресорните ведомства, а отговорите ще бъдат писмени. Стана ясно още, че в момента премиерът Борисов и ген. Мутафчийски обсъждат евентуалното разхлабване на мерките.

Секретарят на щаба доц. Димо Димов ще информира под формата на съобщения за актуалната обстановка, свързана с коронавируса. 47 са новите регистрирани с коронавирус през последното денонощие. Има нова област-Разград, в която се е появила заразата. Там е намерен един заболял. Трима са починалите. След тях е лекарка от Сливен на 43 години. Тя е работила в инфекциозното отделение на болницата и болестта при нея се е развила много бързо. 1588 са общо случите на COVID-19 в България.

Доц. Димо Димов очерта три евентуални сценария на разпространението на коронавируса:

Сценарий 1 – серия от повтарящи се малки вълни, които ще се проявяват и през лятото, последователно през период до две години и очаквана тенденция за намаляване през 2021 г.

Сценарий 2 – по-голям вълна през есента и зимата на 2020 година и последваща една или повече по-малки вълни през 2021 година.

Сценарий 3 – т.нар „бавно изгаряне на причинителя“, текущо предаване, възникване на отделни случаи, но без ясно изразен вълнов модел.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране