22.08.2023 | 10:37
Чудовищна смъртност! Странджа е осеяна с трупове: В стомасите на някои от умрелите откриват…
Хладилникът на отделението по съдебна медицина в УМБАЛ Бургас се препълни с трупове

Районът в Странджа – между селата Момина църква и Факия в община Средец се е превърнал през последния месец в поле за безименни мъртви млади мъже, пише Флагман бг.

За това свидетелстват местните жители, които почти всеки ден виждат как санитари товарят в трупните линейки поредното тяло. Вчера в моргата на УМБАЛ Бургас бе докаран отново мъж, на видима възраст 20-25 години, без документи са самоличност, без личен багаж, само с мобилен телефон, от който обаче е извадена сим картата.

Предстои да му бъде направена аутопсия. Трупът е престоял две денонощия край пътя, близо до Момина църква.

От първоначалния оглед на останките е ясно, че няма следи от насилие. Най-зловещото е, че камерата в отделение по „Съдебна медицина“ вече не може да събере телата на докарани от този район мъже.

Те не могат да бъдат погребани, защото никой от тях няма документи за самоличност.

При аутопсиите им се вземат проби, за да се установи самоличност чрез ДНК, ако изобщо някога някой потърси свой близък.

Чудовищната смъртност е свързана със следната категорична констатация – остра сърдечна недостатъчност, предизвикваща тромбоемболия на аортата или в белия дроб.

Това е конкретната крайна причина за предизвиканата смърт, която може да настъпи, както от бронхопневмония, така и от предозиране с наркотици.

Най-страшното е, че в стомаха на някои от умрелите млади мъже, все на възраст между 18 и 30 години, са открити следи от зелено вещество, прахообразно.

Приемано е или във вид на хапчета, или във вид на прах. Подозира се, че е раздавано от каналджиите, за да може групата от нелегално преминаващи емигранти по-бързо да се движи в пресечения планински район.

Целта е бежанците да не усещат умора, но при повечето от тях, особено такива, които са прекарали ковид, дрогата оказва смъртоносно влияние.

Към момента няма данни какви са констатациите на специализираната лаборатория към ОДМВР-Бургас, в която би трябвало да са изпратени проби със съдържанието от телата.

Налице е обаче информация, че е възможно преминаващите нелегално границата ни да са умишлено дрогирани с долнопробен опасен наркотик от каналджиите.

Това се отнася преди всичко за желаещи да стигнат до Западна Европа, които нямат достатъчно средства, за да осигурят транспорт.

Те пристигат до границата ни в крайно физическо изтощение – ползвайки най-ниската тарифа на организаторите на схемите.

Преходът на границата в участъка покрай община Средец е най-лесен, тъй като оградата е напълно разрушена от месеци.

В този участък от границата в община Средец оградата напълно липсва и това е известно на всички каналджии

Общо 14 са телата на намерените в тази част от границата нелегални мигранти, оставени за съхранение в бургаската „Съдебна медицина“.

Най-мародерското обаче е, че бегълците са обирани от своите по инструкция на каналджиите веднага след като техен спътник издъхне – документите за самоличност, пари, ценни вещи като часовник и обувки, но най-вече сим картите от телефоните, за да не бъде установена кореспонденцията им с каналджиите при евентуално разследване.

През юли и август тази година Странджа се е превърнала буквално в място, където са струпани хиляди нелегални мигранти, част от които предизвикват и вилнеещите напоследък пожари.

Гранична полиция трябва да съдейства незабавно на здравните власти, за да се намери вариант, в който час по-скоро да се освободят местата в моргата.

През последната седмица обаче се получават и нови усложнения, свързани с бежанци от Афганистан и Ирак. В труповете им, на тайни места, са оставяни умишлено джипиеси, след което групата, докопала се до държави в Западна Европа, уведомява съответното посолство, посочвайки местонахождението им на роднините.

По този начин такива тела са извеждани от държавата ни и погребвани в родината им. Това обаче са откъслечни случаи. В гората на Странджа има толкова много човешки трупове, че животните буквално разнасят цели части от тях.

Вчера в моргата на Бургас са пристигнали само две подбедрици, оставени от чакалите полуизядени. Границата ни на практика е неохраняема, защото хиляди навлизат без никакво препятствие.

Флагман

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране