06.01.2015 | 6:20
Чужди служби помагат в търсенето на Сертов
МВР: Нямаме данни да е бил с жена по празниците

Чужди служби може да помагат в издирването на изчезналия преди месец бивш шеф на ДАНС Петко Сертов. Това обясни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Полицай №1 обясни, че вътрешното министерство не разполага с повече информация, извън данните от Гърция, че Сертов е засечен в хотел в Атина.

„Не са ми докладвали за нова информация за Петко Сертов, но видяхте докъде стига и на какво се опира разследването, разчитаме на партньорите”, заяви Лазаров. Той обаче обясни, че в полицията нямат данни да е бил с жена по празниците, каквито слухове се появиха преди дни.

Главсекът на МВР заяви още, че не искал да влиза в „лични истории”. Той обаче отрече разследващите да имат данни за наличието на любовен елемент в изчезването на бившия шеф на ДАНС.Петко Сертов е в неизвестност от 5 декември 2014 година. Тогава той е напуснал София с автомобил в посока Гърция, като е бил забелязан до безмитния магазин на границата с южната ни съседка. Както се оказа в хода на търсенето, Сертов дори се е чекирал в хотел в Гърция.

Освен това ексшефът на ДАНС, който е издирван с жълта бюлетина от Интерпол, по непотвърдена информация дава ясни сигнали, че е жив и здрав, но не иска да се легитимира в полицейско управление. Дори и да намерят Сертов обаче, гръцките полицаи няма да го арестуват, тъй като той се търси като изчезнал, а не като извършител на престъпление.

Първият председател на агенцията за национална сигурност ще бъде отведен в РПУ, където ще трябва да покаже личната си карта, а след това българските власти ще бъдат уведомени, че той е добре, и ще бъде пуснат да си ходи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране