13.03.2015 | 8:36
Да спрем да плащаме данък корупция на ДПС за измислено етническо напрежение
Ако ДСБ е мафия, Иван Костов щеше още да е на власт, казва депутатът Атанас Атанасов

Когато застава пред огледалото Радан Кънев няма как да види мафията, защото за първи път е във властта. Така ген. Атанас Атанасов отговори от студиото на Нова ТВ на обвиненията на ДПС, че реформаторите са новата мафия.

Всичко в тази ДПС е свързано с езика на Ахмед Доган. Реакцията им е защото искат да продължат да си получават порциите. Това е тезата на сарайско-библиотекарската групировка. Целта е да се внушава етнически и религиозен стрес, за да могат да се раздават порциите отново, обясни Атанасов. Той е категоричен, че имат много доказателства, но наа кого да дадат сигналите срещу ДПС? На тяхната прокуратура ли, попита иронично Атанасов и обясни, че не са наивници.

Премиерът Борисов е длъжен е да се грижи за мира в държавата, да се съблюдават всички рискове в страната и нормално е да има своите страхове. Но към момента рискът за етническо напрежение е измислен и зад него стои тази схема за лапане на поръчки и пари. Ние от ДСБ не искаме да плащаме данък корупция заради измислената версия за етническо напрежение. Този дебат тръгна, защото бяха развинтени две гайки от модела КОЙ. Целта на групировката е да задържи позициите си в обществения и икономически живот, внушавайки заплаха за етническия мир. Ще се борим срещу данък корупция с всички средства. Някои казват, че този данък е десятък, но според мен е много по-висок. В ДПС всеки има различни роли – в парламента Местан трябва да внушава това напрежение. Карадайъ е другото острие, което е на пряко подчинение към Сараите, но атаките им не се получават, категоричен е Атанасов.

Той посочи, че представителите на ДПС в парламента са много богати и заможни хора, техните обкръжения са също богати хора, които нямат интерес от размирици и разклащане на етническия мир. Големият проблем на държавата е, че законът не се прилага справедливо за всички. Но за да се сменят правилата трябва да се сменят и хората, които ги прилагат. Секторът за сигурност беше кадруван от ДПС. Станишев им даде този сектор на концесия. Ако ДСБ имаше на разположение такава мафиотска организация, до сега щеше да управлява Иван Костов. ДПС прибра към себе си корумпетата от всички партии за обслужват обръчите им, обясни схемата Атанасов.

Генералът не подмина и отговор на обвиненията, че реформатори уреждат свои хора на топли места в държавната администрация.

Ние сме против партийна партизанщина и искаме чрез конкурси да се заемат места в администрацията. Трябва Кунева и Лукарски да дойдат в коалицията и да обяснят, за мен е неудобен въпрос. В мойта лехичка съм си свършил работата – върнахме конкурсното начало в служите за сигурност.

Нашите партньори от Патриотичния фронт често пресоляват супата. Но тезите им са верни, трябва да се казват по-спокойно, защото инак вдигаме топката на ДПС, предупреди Атанасов.

Той не подмина с мълчание и думите на Борисов в парламента, че протестиращите били само 100 души.

Борисов изригна за протестите, и когато попита къде бяхте, аз му отговорих в залата: „На улицата Бойко“. Той да каже, кой е уговарял протестиращи, аз бях там и знам как се случваха нещата. Но такива емоции са нормални, важното е в политиката да гледаме важните неща, за които сме се събрали в това правителство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране