12.01.2015 | 10:17
Дамянови разстреляни в гръб с дамски пистолет
Много е вероятно убийството да бъде разкрито бързо

Съпрузите Митко и Наталия Дамянови са убити в гръб, с дамски пистолет за самоотбрана, разкриха източници от разследването, цитирани от „Стандарт“. 48-годишният строителен предприемач Митко Дамянов и 42-годишната му съпруга бяха убити на 8 януари около 20.30 ч. пред кооперация на ул. „Йордан Стубел“ в столичния кв. „Витоша“.

На мястото на двойното убийство бяха намерени 8 гилзи, а съпрузите са убити с шест куршума. Установено е, че те са 22LR калибър или т. нар. флоберов патрон за пистолет. Този калибър се използва за спортна стрелба, но и за самозащита. Има висока начална скорост, но не толкова голяма пробивна сила.

Това обяснява защо от всички шест куршума, с които са убити Дамянови, само един е излязъл. Това е единият от трите проектила, с който 42-годишната жена е застреляна в главата. Съпругът й пък е бил улучен във врата и главата, отново с 3 куршума.  Всички куршуми са изстреляни в гръб, става ясно от експертизата.

Столичната полиция работи по няколко версии за двойното убийство, като за момента по неофициални данни водещата е за поръчково убийство.  Заради използваното оръжие криминалистите смятат, че става дума или за отмъщение заради имотните дела на Митко Дамянов или заради любовна драма.

Много е вероятно убийството да бъде разкрито бързо, понеже подобен тип оръжие не е на въоръжение и трудно човек би се снабдил с подобен пистолет на черния пазар, смятат криминалисти. Те се надяват намерените гилзи да съвпаднат с вече регистрирано в полицията оръжие.  След двойното убийство бащата на Наталия – Александър Генадиев, разказа пред медии, че преди 2 години дъщеря му е споделила, че двамата с Митко са били заплашени.

„Обяснявам си го със заканата – за убийство и на двамата – от техен комшия. Аз го познавам, но имена няма да казвам. Отначало си пиеха заедно пиенетата и нещо се сдърпаха и те казаха, че не искат повече да го виждат”, обясни бащата на убитата жена пред bTV.  Дамянови обаче не приели заплахата сериозно.

Александър Генадиев отхвърля напълно версията, свързана със строителния бизнес на зет си. За Митко Дамянов има информация, че преди години срещу него са постъпвали сигнали от граждани, че са били измамени с имоти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране