05.09.2019 | 11:27
Данаил Кирилов се бесен на клеветници във „Фейсбук“: Как ще съм тройкаджия?! Ето я дипломата ми!
Правосъдният министър публикува тапията си, завършил е "Право" с 5,75

Правосъдният министър Данаил Кирилов се обиди на подмятанията, че е завършил специалност „Право“ в СУ с тройка и е късан редовно на изпити. Подобни твърдения циркулират във Фейсбук в последния месец, като се споделят от бившия депутат от СДС Николай Гацев, бившия правосъден министър Христо Иванов, евродепутата Радан Кънев, лидера на ДСБ Атанас Атанасов и юриста Александър Пелев.

Днес Кирилов реши да отговори на подмятанията, че не е достатъчно образован. Той публикува снимки на тапията си с кратък коментар. Ето какво написа дословно Данаил Кирилов в личния си профил в социалната мрежа „Фейсбук“:

„Никога не съм мислил, че УиК колегите ми Николай Гацев и др. могат да достигнат такова ниво на подлост и упадък, да фалшифицират образованието ми по примитивен начин. Не съм бил тройкаджия в Юридическия факултет на СУ и никога не съм бил “късан” на изпит, камо ли да се явявам по 3 пъти на изпит. Имах честта на 100-годишнината на факултета през 1992 г. да спечеля втора награда (като първа не беше присъдена) за разработката ми „Прецедентното право в англо-санксонската правна система“. Това за моята диплома. Достойно е да си обявите Вашите дипломи„.

От публикуания документ става ясно, че Кирилов е завършил специалност „Право“ в Юридическия факултет на Софийския университет през 1996 г. с общ успех 5,75. Държавният си изпит пък е взел с успех „много добър 4,67“.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране