04.02.2015 | 9:05
ДАНС погна адвокат за пране на пари
Жертва съм на заговор от няколко клиенти, твърди Елдъров

Пловдивският адвокат Вла­димир Елдъров е на мушката на ДАНС за пране на пари, стана ясно вчера по време на мярката му за неотклонение в окръжния съд в Пловдив.

Това е второ разследване срещу юриста, който бе арестуван миналия петък в дома си в село Марково и бе обвинен, че е поръчвал палежи на коли и сгради на колеги адвокати и свои бивши клиенти, както и на съседи. „От крадец на обезщетения при застрахователни събития ме изкараха подпалвач. Не съм виновен и не съм извършвал престъпления.

Жертва съм на заговор от няколко клиенти, които поз­навам и съм в добри отношения с тях. Останалите свидетели дори не познавам”, заяви пред съда в Пловдив юристът Влади­мир Елдъров. Той и адвокатът му Йор­­дан Давчев настояха Елдъров да бъде пуснат от ареста с мярка „до­­машен арест”.

Задържаният юрист каза, че има над 150 дела, по които е адвокат в Пловдив, и още толкова в София, като поясни, че единствено той издържа се­­мейството си и всеки месец трябва да слага подписи под документи за ДДС на фирмата си.

Заедно с Елдъров-младши пред съда се изправиха извършителите на палежи Петьо Пенев и Валери Бодуров, чиито адвокати Васил Иванов и Атанас Петров също настояха за по-леки мерки за неотклонение. Според прокурора от окръжната прокуратура Галина Андреева-Минчева и тримата трябва да останат зад решетките, за да не извършат други престъпления.

По думите на държавното обвинение адвокат Владимир Елдъров е поръчал да бъде разбита колата на адвокат Димитър Деков и вътре да бъде хвърлен обезглавен петел заради „кражба” на клиенти по дело. Според прокуратурата юристът е поръчал палеж на кола на пловдивчанин, който не го приел като съдружник във фирмата си.

Държавното обвинение смята, че адвокатът е поръчал да запалят колата на свои съседи в Марково, тъй като съпругата му имала кавга с хората, които гледали много домашни и улични кучета и котки. При палеж на автомобил и къща в Баня на свидетеля Матов единствено милостта на подпалвачите, които пощадили главния вход на сградата, спасили четиричленното семейство от сигурна смърттвърдят от прокуратурата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране