31.08.2020 | 11:21
ДАНС се занимава дори с малолетните ми внуци, оплака се Божков
Бизнесменът пусна указания на службата до всички нотариуси да докладват и забавят сделки на 192 фирми и физически лица

Васил Божков пусна на Фейсбук страницата си указания на ДАНС до всички нотариуси по отношение на 192 фирми и физически лица, свързани с него.

Документът е от 27 август т.г. и указва въпросните дружества и лица да бъдат поставени под наблюдение и за всички техни разпоредителни сделки с имоти и акции да се уведомява финансовото разузнаване, което се намира в ДАНС. Освен това се разпорежда не само уведомяването да става преди сделките, но и тяхното осъществяване да се забавя в допустимия срок.

В поста си Божков обяснява, че за разлика от ДАНС е заличил личните данни на физическите лица в списъка, който пуска в публичното пространство. От неговите думи става ясно, че в него фигурират и малолетните му внуци.

„Това е пряко доказателство за нарушаване на законите, злоупотреба с власт и репресия към спазващи закона фирми и частни лица. В този „престъпен“ списък са включени дори внуците ми“, коментира Божков.

ДАНС посочва като основание за издаване на указанията до нотариусите закона за мерките срещу изпиране на пари и дава срок за наблюдение и забавяне на сделките до 31 декември т.г. Не става ясно обаче защо, ако има някакъв проблем или нещо, свързано с наказателните дела срещу Божков не се действа с актове на прокуратурата и най-вече на съда, а се ползва подход чрез ДАНС и нейни указания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране