20.06.2016 | 0:01
ДАНС следи руски социолог за публикация срещу България
Сергей Баранов предлага сценарий за излизането на страната ни от НАТО и ЕС чрез дестабилизация и идването на власт на приятелски сили

Вътрешна дестабилизация, идване на власт на приятелски сили, излизане от НАТО и ЕС заедно с Гърция – такъв сценарий чертае за България руският социолог Сергей Баранов в своя статия от началото на май. Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев отправи питане към премиера Бойко Борисов какво ще предприеме българската държава и ще наложи ли забрана на Баранов да посещава страната ни. От писмения отговор на Борисов, който е на интернет страницата на Народното събрание става ясно, че ДАНС следи изявите на руснака.

“Българското правителство се надява Руската федерация, както и всяка друга външна на ЕС страна да бъде предсказуем и надежден партньор, зачитащ принципите на за върховенство на закона и запазване териториалната цялост на държавите. В този смисъл, заедно с другите държави членки на ЕС, ние сме декларирали желание да развиваме отношения, основани на диалога и конструктивното сътрудничество, но в тези отношения защитата на националната ни сигурност и достойнство винаги ще бъдат поставяни на първо място.”

Това посочва премиерът Борисов в писмен отговор на въпроса на Методи Андреев. Народният представител настоява Държавна агенция “Национална сигурност” да наложи забрана на руски автор да посещава България заради негова статия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране