22.08.2015 | 1:03
Държавата помага на Х банки да не паднат
Готви се смяната на един от синдиците на КТБ

Държавата в момента подпомагаме Х банки, за да не паднат, за да са стабилни и за да е стабилна банковата система. Това каза в ефира на Нова телевизия премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят коментира и казуса КТБ: “От малка банка постепенно с времето става по-голяма. По мое време беше такава, че ако дръпнехме парите, щяхме да предизвикаме фалита”.

Борисов припомни, че по време на първия му мандат е имало решение за плавното изваждане на държавните пари от трезора. По думите му кабинетът “Орешарски” е трябвало да продължи плавното изтегляне на държавните средства, а след това чрез Гаранционния фонд “да бъде изчистено лошото от доброто като кредити”.

Борисов заяви, че се готви и смяната на един от синдиците на КТБ, но не влезе в подробности. В момента КТБ има двама синдици – Росен Ангелчев и Лазар Илиев, които са назначени от Фонда за гарантиране на влоговете. Правителството ще направи всичко да развали всички концесии и да събере всички средства, раздадени от КТБ, предупреди още Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране