27.08.2023 | 11:50
Дъщерята на Желю Желев поиска президентът Румен Радев да бъде свален и съден за национално предателство
България била "ключът за изхода на войната в Украйна"

Президентът Румен Радев трябва да бъде свален и съден за национално предателство за позициите му за войната на Русия в Украйна. Това заяви в неделя Станка Желева, дъщеря на Желю Желев, първият демократично избран президент на България.

“Имаме едно правителство с хора, които са демократично ориентирани и имат желание да правят неща, но за съжаление пречките са огромни. Виждате, че имаме един президент, който е открит руски агент. За мен има две задачи, които са спешни – да бъде свален българският президент и да бъде съден за национално предателство. Този човек погази абсолютно всички принципи и предаде родината си”, каза Желева пред Нова тв.

Тя се мотивира с изразени позиции на Радев за войната в Украйна.

“Само един факт – как е възможно да кажеш, че България е неутрална държава при условие, че има 300 000 българи в Украйна, именно на териториите, където се води война. В окупираните от руснаците територии има доста голямо руско население, където българските училища са затворени, българските читалища са затворени. На българското население е забранено да говори майчиния си език”, аргументира се тя.

Желева смята, още че “България винаги е била центъра на руската шпионска дейност”.  Тя изрази и мнение, че страната ни е “ключът за изхода на войната в Украйна”.

“България е вторият най-голям производител на амуниции за руско оръжие в света след Русия. Украйна имат оръжие, нямат амуниции. Така че няма какво да се лъжем въпросът е на живот и на смърт”, аргументира се тя.

Дъщерята на Желев изрази и своята гражданска позиция за премахването на Паметника на съветската армия.

“Крайно време е този паметник да бъде махнат. И за това се иска добра воля, иска се смелост, защото това е позор – в центъра на София, най-високият, най-големият паметник да бъде паметника на съветската армия. На една армия, благодарение на която е бил наложен един тоталитарен режим. И както виждате защитниците на паметника продължават да бъдат тези наследници на партиите, които са наследници на този тоталитарен режим”, каза тя.

Желева смята, че ако не бъде премахнат от политиците, паметникът ще бъде премахнат от гражданското обществото, “защото хората все повече имат нетърпимост към този абсурден паметник”.

 

3 коментара

  1. Ужас каза:

    Това чудо откъде се излюпи скоро Украйна публикува списък на държави които са и помогна ли България я нямаше в него.а баща и защо не го осъдиха за предателствата които направи

  2. Соня каза:

    Тая се взе за много важна без покритие. Сега използва паузата да се самопредложи, но и личи, че е въздух под налягане, И баща и не беше кой знае колко добър политик, доста грешки и той натвори.Все ги избираме такива самообразоващи се, но за наша сметка.Затова сме на това дередже.

  3. Ll Cool J каза:

    Всеки има право на мнение. Дори и да е погрешно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране