28.07.2015 | 0:05
Демби на свобода заради жегата
Наркобосът носел космодиск в килията, но се задушавал от астма

Арестуваният наркобос Димитър Вучев – Демби поиска вчера свобода, защото му било жега в килията. Това заяви самият той по време на съдебното заседание, на което Софийският градски съд (СГС) реши да го освободи под гаранция от 1500 лв.

Мотивите на магистратите обаче не бяха свързани с топлинния дискомфорт, който Демби изпитва зад решетките, а с законови изисквания. Преди 8 месеца Вучев беше задържан за притежание на наркотици, с цел разпространение и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. По закон на 1 август изтича разрешеният от закона 8-месечен срок за задържане, а прокуратурата още не е внесла обвинителен акт срещу него. Затова съдът прие, че макар да има данни Вучев да е извършил престъпленията, за които е задържан, той трябва да бъде освободен.

Демби пристигна в съда свеж и в добро настроение. Преди започване на заседанието той дори кокетно оправи порасналата си коса. Защитата му поиска назначаването на нова съдебно-медицинска експертиза за здравословното му състояние, но съдът отхвърли това с мотива, че такава е правена миналия месец. Адвокатката на Демби посочи, че от април с него не са извършвани никакви процесуални следствени действия и не са събрани нови доказателства. Пред съда соченият за наркобос прочувствено обясни и за болежките, които го мъчат зад решетките.

„Писах молба до прокуратурата и тя ми разреши носенето на космодиск. Той ми облекчи болките, но аз съм асматик, в тая жега не се диша в килията”, оплака се пред съда Демби.

Това е поредното искане на Вучев да бъде пуснат на свобода, което разглежда съдът. В началото на миналия месец оправданият по дело за корупция съдия СГС Петър Сантиров пусна Вучев от ареста с мотива, че има лични впечатления колко зле е там. Софийският апелативен съд (САС) обаче отмени решението, отсичайки, че е недопустимо освобождаването на задържан въз основа на лични впечатления от арестите.

1 коментар

  1. Андрешко каза:

    Дааааааа …
    Отсега се сещам , че зимата ПАК ще е на свобода , щото вътре ще му е студено …

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране