12.08.2020 | 23:44
Ден 35: Автошествие и издирване на Пеевски
В четвъртък ще има блокада на Народното събрание

Хиляди се събраха и тази вечер на пл. „Независимост“, за да поискат оставката на правителството и на главния прокурор. Протестите продължават вече 35 ден. Блокирани остават три кръстовища в София, а за утре се подготвя мащабен национален митинг и блокада на Народното събрание.

Днес по обед имаше протестно автошествие, което блокира движението по магистрала „Тракия“ и образува километрично задръстване. Демонстранти проведоха и акция по „издриването“ на Делян Пеевски в Пазарджик – районът, от който той е избран за депутат.

Пред немското посолство пък се проведе мълчалив протест с вързани очи. Чрез демонстрацията протестиращите попитаха защо една от водещите европейски сили години наред си затваря очите за корупцията в управлението на България и за злоупотребите с евросредства.

Протестиращите тази вечер проведоха и традиционното си шествие до Орлов мост, където част от тях поиграха волейбол.

Днес един от „Отровното трио“ – Арман Бабикян заяви в интервю, че трябва да се излъчи лидер на протестите.

Протестиращите подготвят в четвъртък, 13 август, голяма блокада на сградата на Народното събрание около 8 часа сутринта. Тогава на извънредно заседание на парламента трябва да бъде изслушан премиерът Бойко Босиров за насилието по време на конференцията на ГЕРБ миналата седмица. Планирано за обсъждане е и предложението на БСП за нова актуализация на Бюджет 2020.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране