01.02.2015 | 11:01
Ден на национален траур в памет на президента Желев
Националните флагове на държавните институции ще бъдат спуснати наполовина

Днес е ден на национален траур по повод кончината на президента на България /1990-1997 г./ д-р Желю Желев. Той почина в петък на 79-годишна възраст. В негова памет националните флагове на държавните институции ще бъдат свалени наполовина.

От 12.00 часа в патриаршеския храм „Св. Александър Невски” започва церемонията за погребението на първия демократично избран президент в най-новата история на България.

 По програма на опелото държавният глава Росен Плевнелиев ще произнесе прощално слово. Ще присъстват президентите Петър Стоянов и Георги Първанов, премиерът и членове на кабинета, политици, общественици и граждани.

 От 07.00 часа до приключване на поклонението се забранява престоят и паркирането на автомобили в района на площад „Св. Александър Невски” и площад „Николай Гяуров”. Полицията ще осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища.

В събота в сградата на администрацията на президента беше отворена книга за съболезнования в памет на д-р Желю Желев. Днес тя ще бъде отворена за граждани от 12.00 часа по време на поклонението в патриаршеския храм „Свети Александър Невски” в столицата.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране