12.06.2016 | 19:42
Депутати от ДПС масово декларират заеми като конфликт на интереси
Айхан Етем е вписал ипотечен заем от 135 000 евро в Инвестбанк

В последните месеци депутати от ДПС усилено вписват банкови заеми в декларациите си за конфликт на интереси, показва справка в електронния регистър на Народното събрание. Серийното деклариране на такива задължения сякаш се случва по партийна команда.

Йордан Цонев е декларирал две кредитни карти към Пощенска банка и ПИБ, всяка с лимит от 8000 лв. Айхан Етем е вписал ипотечен заем от 135 000 евро в Инвестбанк, а бившият финансов министър Петър Чобанов е с едър потребителски кредит – 55 500 лв., към Райфайзен банк. Илия Илиев, който се отказа от депутатския си имунитет след искане на главния прокурор, е декларирал лизинг за автомобил на стойност 150 000 лв. и 50 000 лв. потребителски кредит към ДСК. През 2015 г. Митхат Метин е вписал кредитна карта за 20 000 лв. в ДСК, след като старата му карта в КТБ за 10 000 лв. е била анулирана. Севинч Солакова, секретар на Централната избирателна комисия от квотата на ДПС, е обявила рефинансиран кредит от ДСК за 80 000 лв., а миналата година – още два кредита към същата банка.

Най-голямо раздвижване в съдържанието е налице в декларациите на депутата бизнесмен Делян Пеевски. На 27 май той е заявил, че е продал собствеността си в “НСН инвестмънт”, “Био уотър” и “Био уотър инвестмънтс”, като няколко дни преди това е вписал, че придобива дялове от тях. Според публикациите в медиите дружествата вече са собственост на дубайска офшорка. На 15 май Пеевски декларира и придобиване на 50% от “Балканска медийна компания”. Известно е, че е в ход преструктуриране на бизнеса му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране