11.03.2016 | 10:02
Депутатите решиха: Докладът за фалита на КТБ ще бъде разсекретен
Предложението на Делян Пеевски, Йордан Цонев и Петър Чобанов бе подкрепено от ГЕРБ

Парламентът прие да бъде публикуван секретния доклад на одиторската фирма „Аликс Парнърс” за фалита на КТБ. Това стана с приетите промени в Закона за банковата несъстоятелност.

Депутатите от ДПС Йордан Цонев, Петър Чобанов и Делян Пеевски предложиха промените. Те бяха приети със 124 гласа „за”, 0 „против” и 4 „въздържал се”.

Законопроектът предлага временните синдици на КТБ да публикуват на електронната си страница доклада от проверката на банковата несъстоятелност, който в момента се намира в секретната секция на Народното събрание. Според вносителите, измененията са продиктувани от обществения интерес и са естествено продължение на политиката на ДПС за осветляване на всички факти и обстоятелства отнасящи се до фалита на КТБ.

По време на дебатите Йордан Цонев, един от вносителите на промените, заяви, че след разговори с председателя на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Радослав Миленков е станало ясно, че няма опасност държавата да претърпи вреди от разсекретяването на доклада.

Вторият приет законопроект за промени в Закона за банковата несъстоятелност, предложен от депутати от ГЕРБ, бе приет на първо четене с „за” 145, 0 бяха „против” и 1 „въздържал се”. В него е заложено осигуряването на възможно най-кратък срок за справедливо удовлетворяване на вложителите и другите кредитори на КТБ. От ГЕРБ считат за необходимо да се предвиди обявяване на всички списъци, съставяни от синдика.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране