16.02.2015 | 8:18
Депутатка от „Атака“ паркира на тротоар
Миглена Александрова усуква, въпреки че стикерът с името й стои на предното стъкло

Паркира ли по тротоарите в нарушение на закона депутатка от „Атака“ Миглена Александрова? Това е един въпрос, който засега няма категоричен отговор. Но пък има документирани две неща: автомобил, „кацнал“ върху тротоара в близост до жилищна кооперация в София, а на предното стъкло на автомобила – стикер, издаден от 43-то Народно събрание на името на Миглена Александрова.

Сигнал за неправилно паркираната депутатска кола е подал до бТВ живущ в кооперацията. Мъжът излязъл с детето си, когато видял въпросният автомобил и го снимал. Казва, че от три години живее в блока и досега никой от съседите му не си е позволявал да спира автомобила си на тротоара, с което в същото време се блокира подстъпът към сградата, в това число и на линейка при нужда.

В парламента репортер на бТВ пита Александрова, която е и член на транспортната комисия, редно ли е да се спира по тротоарите. Депутатката на Волен Сидеров отговаря надълго и нашироко колко е противозаконно и как дори и депутати нарушавали законите, смятайки че депутатските карти на предните стъкла са достатъчен мотив.

В този момент репортерката показва снимката на неправилно паркираният на тротоара може би от самата Александрова автомобил. Депутатката в началото казва, че не го разпознава. После признава, че в партията ползват такива служебни коли, но тя не карала нито една от тях.

Александрова не можа да отговори как лично издаденият само на нея депутатски стикер се е озовал на предното стъкло и още веднъж отрече тя да е нарушителят.

Според парламентарните правила стикерите се издават лично и важат само за паркинга пред Народното събрание, който иначе е платена за паркиране зона за „простосмъртните“. Стикерите не могат да се преотстъпват на втори лица.

2 коментара

  1. ончо каза:

    Ауууу голямата работа станала?

  2. ончо каза:

    Аууу голяма работа станала.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране